Nici companiile nu vor fi uitate, chiar dacă pentru acestea întregul procesul de emitere a actului normativ durează mai mult. Ministerul încă face analize pentru a vedea care e cea mai bună variantă pentru amnistia persoanelor juridice.

Amnistia s-ar referi la persoanele care au venituri mai mici decât sumele pe care le datorează la aceste contribuții.

În paralele vorbim despre o amnistie fiscală pentru companii – persoane juridice atât private, cât și companii de stat. În primul rând vor fi șterse dobânzile și chiar până la 50% din suma datorată la bugetul de stat.

Pe 18 aprilie, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici a declarat, la Bistriţa, că îşi doreşte ca prin amnistie fiscală, redenumită restructurare financiară, Guvernul să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere.

Ministrul a precizat că amnistia fiscală ar putea fi inclusă într-un pachet de măsuri pentru mediul privat anunţat pentru luna mai.

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.