Evenimentul ZileiInternationalAmiralul-femeie al SUA: Mobilizarea Rusiei în mările Europei este mai mare decât în vremea Războiului Rece

Amiralul-femeie al SUA: Mobilizarea Rusiei în mările Europei este mai mare decât în vremea Războiului Rece

Amiralul-femeie al SUA: Mobilizarea Rusiei în mările Europei este mai mare decât în vremea Războiului Rece
Amiralul american Michelle Howard apreciază că activitatea navală desfășurată în ultima vreme de marina militară rusă în zona Europei este superioară celei din timpul Războiului Rece.

Într-un interviu ăentri Reuters, Howard, care conduce forțele navale ale SUA în Europa și Africa și comandamentul militar al NATO de la Napoli, a subliniat că armata rusă și-a intensificat operațiunile navale în ultimii ani, deși flota militară a Rusiei este mai redusă ca dimensiuni față de cea a fostei Uniuni Sovietice.

Michelle Howard (foto jos) și-a susținut afirmația dând ca exemple trimiterea portavionului Amiral Kuznețov în Marea Mediterană, intensificarea activității de patrulare în Atlanticul de Nord și în regiunea Arctică, deplasările de submarine în Marea Neagră și desfășurarea semnificativă de submarine ruse în afara zonelor limitrofe Rusiei.

Rusia 'are o marină militară globală, înțeleg acest lucru, dar activitatea în acest teatru de operațiuni a sporit substanțial în ultimii ani', a insistat Michelle Howard. Ea a avertizat în acest context că există riscul ca statele membre ale NATO să-și concentreze atenția pe zonele aflate în proximitatea lor și astfel să neglijeze operațiunile desfășurate de armata rusă în alte spații.

De asemenea, Michelle Howard a mai remarcat faptul că manevrele navale ale armatei ruse sunt sincronizate cu atacurile cibernetice tot mai persistente venite dinspre Rusia și cu incursiunile periculoase ale avioanelor militare ruse în apropierea navelor armatei americane sau ale altor state membre NATO.

 


Accesează: