Oamenii postează pe reţelele de socializare înregistrări cu momentul în care taie ţevile puştilor sau pistoalelor pe care le deţin.

Vă reamintim că Wayne LaPierre, şeful Asociaţiei Naţionale pentru Arme de Foc (NRA) a ieşit în apărarea dreptului americanilor de a purta arme şi a lansat un atac puternic la adresa elitelor din politică, cei care „urăsc libertatea individuală”. Iar Trump a susţinut NRA pe Twitter: „Ceea ce mulţi oameni nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă este că Wayne şi oamenii care lucrează din greu la NRA sunt nişte oameni minunaţi şi americani patrioţi. Ei ne iubesc ţara şi vor face ceea ce trebuie. Vor face America grozavă din nou!”. Între timp mor mult prea mulţi elevi în şcoli, iar soluţia preşedintelui SUA ca profesorii să primească arme nu este o rezolvare, spun americanii de rând.

În video vedem cum un bărbat a tăiat în două o puşcă de asalt AR-15, similară celei utilizate de asasinul care a ucis 17 oameni în ziua de Sfântul Valentin, informmează publika.md.

"Nu pot trăi ştiind că arma mea există şi că ar putea fi folosită pe viitor într-un masacru precum cel comis în Florida."

Tot mai mulţi americani au luat această decizie pe fondul dezbaterilor din Statele Unite referitoare la înăsprirea legislaţiei referitoare la comercializarea şi deţinea armelor. Cel de-al doilea amendament din constituţia Statelor Unite, adoptat în secolul al 18-lea, garantează dreptul oamenilor de a avea arme personale.

"Pot fi sigură că această armă nu va răni niciodată pe nimeni dacă această armă va dispărea. Nu voi permite ca Al Doilea Amendament să fie folosit ca argument atunci când copiii noştri devin victime. Alte ţări nu au astfel de probleme".

Pe reţelele de socializare au apărut numeroase mesaje cu hashtagul #oneless (UANLES) în care oamenii postează imagini sau înregistrări cu armele distruse.