Astfel, CNA a decis, marţi, să amendeze Kanal D cu 20.000 de lei, Antena Stars – cu 15.000 de lei, Antena 1, România TV şi B1 TV – cu câte 10.000 de lei, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu, informează Mediafax. 

Perioada monitorizată a fost 14 – 21.04.2015. Potrivit reportervirtual.ro, consiliul a apreciat că la difuzarea unor emisiuni care au abordat acest eveniment tragic din viaţa unei familii, radiodifuzorii nu au respectat legislația audiovizualului, fiind încălcate mai multe prevederi legale, după cum urmează:

Kanal D (amendă în cuantum de 20.000 de lei) – art. 32 alin. (1) raportat la art. 31, art. 40 alin. (3) șiart. 41 alin. (1) lit. c) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;

Antena Stars (amendă în cuantum de 15.000 de lei) – art. 32 alin. (1) raportat la art. 31 și art. 41 alin. (1) lit. c) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;

Antena 1 (amendă în cuantum de 10.000 de lei) – art. 40 alin. (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;

România TV (amendă în cuantum de 10.000 de lei) – art. 40 alin. (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;

B1 TV (amendă în cuantum de 10.000 de lei) art. 40 alin. (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Pe de altă parte CNA a constatat că TVR şi Digi 24 nu au abordat deloc subiectul înmormântării Marioarei Zăvoranu. Pe de altă parte, CNA a considerat că Pro TV, Prima TV şi Realitatea TV au abordat acest subiect, însă nu au încălcat legislaţia audiovizualului.

Decizia de sancţionare a acestor televiziuni a fost luată cu unanimitatea membrilor CNA prezenţi la şedinţa de marţi, respectiv Florin Gabrea, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea.

Marioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost difuzate la mai multe televiziuni. În urma difuzărilor informaţiilor despre acest subiect, CNA a primit 26 de reclamaţii, inclusiv unele de la Oana Zăvoranu, care a reclamat România TV,  în urma unor afirmaţii la adresa sa făcute de Corneliu Vadim Tudor, dar şi unele de la Kanal D, care a reclamat Antena Stars, din cauză că ar fi preluat fără citarea sursei informaţii despre cazul Oana Zăvoranu-Marioara Zăvoranu.