Evenimentul Zilei > International > Ameninţare sosită pe adresa un cotidian belgian: „Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”
Ameninţare sosită pe adresa un cotidian belgian: „Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”

Ameninţare sosită pe adresa un cotidian belgian: „Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”

O scrisoare anonimă a ajuns la adresa redacţiei cotidianului Het Laatste Nieuws, ea cuprizând o ameninţare la adresa securităţii Belgiei. Scrisoarea aminteşte că, în opinia organizaţiei Stat Islamic (SI), Belgia este ţinta unor "atentate cu maşină-capcană şi explozibili".

Scrisoarea a fost trimisă marţi şi este redactată în limba franceză. Autorul sau autorii scrisorii se adresează populaţiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever şi regelui Philippe, scrie mediafax.ro.

"Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia", promite autorul scrisorii. "Statul Islamic va cuceri Europa din Belgia", adaugă el. "Pentru că desfăşuraţi un proces împotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzată de recrutarea islamiştilor, n.red.) şi ţineţi prizonieri mai mulţi fraţi de-ai noştri", continuă autorul.

Scrisoarea a fost confiscată de poliţie.

În luna ianuarie, la câteva zile după atacurile teroriste din Franţa, poliţia belgiană a derulat o vastă operaţiune antiteroristă, pentru anihilarea unei grupări care se pregătea să comită atentate pentru "a ucide poliţişti". În cadrul acestei operaţiuni au fost arestate 13 persoane la Verviers şi Bruxelles, iar nivelul alertei a fost ridicat cu o treaptă, la 3, pe o scară de patru.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: