Ambulanţele noi duc la faliment „Urgenţele“

Ambulanţele noi duc la faliment „Urgenţele“

Cele 16 ambulanţe trimise în 2008 Serviciului de Ambulanţă Galaţi de Ministerul Sănătăţii au adus acest tip de serviciu medical în faliment.

„Până cel târziu pe 1 mai, avem nevoie de suplimentarea bugetului pentru a ne putea continua activitatea. Noi funcţionăm acum pe bugetul stabilit în 2007, în care nu erau prevăzute noile ambulanţe. Doar taxele pentru înmatricularea acestor maşini ajung la 50.000 lei“, ne-a declarat Mihai Polinschi, şeful Serviciului Ambulanţă Galaţi.

Parcul auto al Ambulanţei gălăţene a fost îmbogăţit anul acesta cu 10 maşini de intervenţ ie Fiat Ducato, două Forduri, două Volkswagenuri şi două Mercedesuri. „Mai avem nevoie de 500.000 lei pentru a ne completa cheltuileile pe 2008. Bugetul iniţial, prevăzut pentru acest an, era de doar 700.000 lei“, ne-a mai explicat Mihai Polinschi.

Pe lângă întreţinerea şi combustibilul necesar acestor autovehicule, noua majorare este necesară şi pentru asigurarea creşterilor salariale din sistem. „Avem de acoperit majorări salariale de aproximativ 17% în luna aprilie, asta la un personal de 246 de oameni“, a declarat Mihai Polinschi. Salariul mediu al unui angajat la Serviciul de Ambulanţă este undeva la 1.000 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News