Ambulanţă deturnată

Ambulanţă deturnată

Rudele unei tinere rănite într-un accident rutier i-au obligat pe medicii de pe Salvare să meargă la un spital din Iaşi.

O ambulanţă din Rădăuţi a fost deturnată, sâmbătă noaptea, de rudele unei tinere rănite într-un accident rutier în oraşul sucevean Cajvana. Tatăl şi fratele victimei au ameninţat personalul de pe Salvare şi au cerut să-i ducă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, şi nu la Spitalul Judeţean Suceava, pe motiv că serviciile medicale nu sunt de calitate.

Sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, două motoscutere s-au ciocnit violent, iar cei doi conducători, un băiat de 21 de ani şi o fată de 18 ani, s-au ales cu răni grave. La faţa locului au venit de urgenţă mai multe ambulanţe pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean Suceava, iar în ambulanţa în care se afla Ancuţa Şoldan s-au urcat cu forţa tatăl şi fratele fetei. Cei doi i-au ameninţat pe şofer şi pe asistenta medicală, cerându-le să meargă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, şi nu la spitalul din Suceava, unde nu ar fi fost tratată corespunzător.   La un moment dat, asistenta a reuşit să anunţe la 112 că au fost deturnaţi spre Iaşi, iar la ieşirea din judeţul Suceava ambulanţa a fost oprită de filtrele poliţiei. Până la urmă, Ancuţa Şoldan a fost transportată la spitalul din Iaşi. „La percheziţia corporală nu s-au găsit arme albe asupra celor doi, iar şoferul a declarat că a fost ameninţat doar verbal. Au fost amendaţi fiecare cu câte 200 de lei“, a anunţat inspectorul Mădălin Ţăranu, din cadrul IPJ Iaşi. „E surprinzător că poliţiştii nu au intervenit“   În schimb, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă susţin că nu ar fi fost vorba doar despre nişte ameninţări verbale. „Când au ajuns la Iaşi, asistentei i s-a făcut rău şi a leşinat, au pus-o pe perfuzii. Astăzi (duminică - n.r.), asistenta mi-a spus că îşi dă demisia. E surprinzător că poliţiştii care se aflau la locul accidentului nu au intervenit, iar rudele victimei au făcut ce au vrut cu echipajul nostru“, spune medicul Elena Gora, de la Ambulanţa Rădăuţi.

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, susţine că va cere Ministerului de Interne să efectueze o anchetă în acest caz. „Dacă se va dovedi că echipajul a fost ameninţat cu cuţitul, trebuie să se ia măsuri împotriva celor care au săvârşit această agresiune. 200 de lei amendă nu e o soluţie. Voi discuta la Ministerul de Interne acest caz extrem de serios, care ridică şi probleme de protejare a personalului care lucrează la ambulanţă“, afirmă Raed Arafat.

SPITALUL JUDEŢEAN Pacienţi nevoiţi să-şi cumpere medicamentele

Foarte mulţi suceveni şi-au pierdut încrederea în calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Judeţean Suceava, după ce, în ultimii ani, unitatea sanitară a fost implicată în numeroase scandaluri. În plus, dotarea cu aparatură medicală a spitalului lasă de dorit, iar pacienţii sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele şi materialele sanitare. Una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat Spitalul Judeţean a reprezentat-o faptul că aparatul de tomografie computerizată era mai mult stricat decât funcţional, deoarece nu se găseau fondurile necesare lucrărilor de reparaţii. Iată de ce, de multe ori, pacienţii aflaţi în stare gravă erau trimişi către clinicile din alte judeţe, cum ar fi cele din Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News