Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul Indiei, Meera Shankar, percheziţionat pe un aeroport din SUA
Ambasadorul Indiei, Meera Shankar, percheziţionat pe un aeroport din SUA

Ambasadorul Indiei, Meera Shankar, percheziţionat pe un aeroport din SUA

Ambasadorul Indiei în SUA, Meera Shankar, a atras, ieri, atenţia agenţilor de securitate de pe aeroportul internaţional din statul Mississippi prin faptul că purta un costum tradiţional indian şi a fost percheziţionat corporal.

Meera Shankar, în vârstă de 50 de ani, a fost numită ambasador al Indiei în SUA anul trecut. Este a doua femeie ambasador în SUA, după Vijaya Lakshmi Nehru Pandit.

Deşi statutul diplomatic al femeii era cunoscut, oficialii aeroportului au aprobat percheziţia corporală, anunţă Associated Press. Meera Shankar purta un sari, costum tratiţional indian, care a atras atenţia agenţilor de securitate.

Ministrul indian de externe nu a rămas impasibil la acest incident şi a precizat că "este inacceptabil pentru India. Vom discuta despre incident cu guvernul SUA şi sper că problema va fi rezolvată şi astfel de situaţii neplăcute nu se vor repeta pe viitor", a mai declarat ministrul Somanahalli Mallaiah Krishna.

Reprezentanţi ai comunităţii indiene din SUA au anunţat că în urma incidentului care a avut loc ieri pe aeroportul internaţional din statul Mississippi vor organiza un protest.

La rândul său, secretarul de stat Hillary Clinton, a precizat că "vom încerca să înţelegem ce s-a petrecut şi să evităm în viitor".

Ambasadorul Indiei în SUA, Meera Shankar, era invitată la Universitatea din Mississippi pentru a ţine un discurs studenţilor. Reprezentanţii instituţiei au declarat, cu privire la percheziţia corporală de pe aeroport că "am gândit un program extraordinar, poate unul din cele mai bune din istoria instituţiei noastre, şi iată că acest nefericit incident a stricat totul. I-am trimis deja o scrisoare cu scuzele de rigoare".