Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul Adrian Zuckerman, mesaj cu tâlc pentru români: „Trăim vremuri grele…” 
Ambasadorul Adrian Zuckerman, mesaj cu tâlc pentru români: „Trăim vremuri grele…” 

Ambasadorul Adrian Zuckerman, mesaj cu tâlc pentru români: „Trăim vremuri grele…” 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarată că SUA este şi va fi alături de România indiferent de provocările care ne vor încerca.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la Focşani, că America va fi alături de România şi „oricare ar fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni” .  „  ”

Ambasadorul Adrian Zuckerman a făcut referire la dificultăţile prin care trec cele două ţări în pandemia de COVID-19

„Trăim vremuri grele şi ambele noastre naţiuni au văzut timpuri mai bune. Economia noastră a avut de suferit, comerţul a decăzut şi, cel mai important, am pierdut cetăţeni. Ca şi dumneavoastră, îi plâng pe toţi. Majoritatea ştim pe cineva care a suferit din cauza COVID-19 şi mulţi dintre noi avem pe cineva care a murit din această cauză. Vă sunt alături şi îmi exprim regretul faţă de pierderile suferite. Acum, mai mult decât niciodată, naţiunile noastre au nevoie de prieteni de încredere. Avem nevoie unii de ceilalţi. Ţările noastre, întreaga lume, au mai trăit asemenea timpuri, de la Războaiele Mondiale, până la furia dezlănţuită a Mamei Natură. Nu suntem străini de provocările enorme. Adevărata provocare nu este doar să supravieţuieşti. Este să ieşi la suprafaţă mai bun şi mai puternic decât înainte. (…) Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni, aşa cum am făcut şi în trecut şi vom continua să o facem pentru anii ce vor veni. De asemenea, ne confruntăm cu dedicarea noastră împărtăşită pentru statul de drept, pentru a duce România mai departe pe drumul său către moştenirea de drept, aruncând ultimele vestigii ale lanţurilor comuniste” , a declarat ambasadorul SUA.

Scandal între PNL şi PSD la Focşani pe tema vizitei ambasadorului american

Vizita ambasadorului SUA la Focşani a fost marcată de acuzaţii reciproce între PNL şi PSD. Liberalii i-au acuzat pe social-democraţi că au blocat vizita ambasadorului, întrucât s-au prezentat la bibliotecă fără să fie invitaţi, printre ei aflându-se şi candidaţi la alegerile locale. La rândul lor, social-democraţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să participe la vizita ambasadorului la bibliotecă, deşi au susţinut că numele mai multora dintre ei se aflau pe lista de invitaţi confirmată de Ambasada SUA şi că nici măcar nu au fost lăsaţi să-i dea ambasadorului un cadou din partea Consiliului Judeţean Vrancea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, s-a aflat vineri în Vrancea, unde a vizitat „Rafturile americane” de la Biblioteca Judeţeană din Focşani, s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţ şi a vizitat un producător local de vinuri, informează Agerpres.