Ambasada SUA: Discuțiile din ultima săptămână cu oficialii români au vizat evoluțiile legislative și statul de drept

Ambasada SUA: Discuțiile din ultima săptămână cu oficialii români au vizat evoluțiile legislative și statul de drept

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, s-a întâlnit cu mai mulţi demnitari români în ultimele zile pentru a discuta despre evoluţiile legislative din România, despre statul de drept, cooperarea economică şi Parteneriatul Strategic.

"Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, şi diplomaţi din cadrul Ambasadei s-au întâlnit cu o serie amplă de demnitari români în contextul evoluţiilor politice accelerate din România şi din regiune", a precizat Ambasada americană la Bucureşti, la solicitarea mediafax.ro. "Părţile au discutat despre reacţia României la situaţia din Ucraina, precum şi despre evoluţiile legislative din România, despre statul de drept, cooperarea economică şi Parteneriatul Strategic", se mai arată în răspunsul misiunii diplomatice. Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a avut chiar astăzi o întrevedere Duane Butcher.

  • Crin Antonescu s-a întâlnit cu Duane Butcher, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București.
Totodată, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, a fost, ieri, la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta. Discuţia cu premierul  a avut loc în contextul actualei crize guvernamentale, generată de neînţelegerile dintre PSD şi PNL, dar şi după ce Ambasada SUA a comenyay privind decizia Parlamentului de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă. CITIȚI ȘI:
  • Traian Băsescu: "Ponta a ţinut să fie solidar cu hoţii"
  • Ambasada SUA, despre cazul Vlad Cosma: Nimeni nu e mai presus de lege
  • USD a făcut SCUT în jurul lui Vlad Cosma. Camera Deputaților a respins cererea de arestare a acestuia