Evenimentul Zilei > International > SCANDAL. Ambasada SUA face reclamă CLUBULUI PRIVAT de lux al lui Donald Trump
SCANDAL. Ambasada SUA face reclamă CLUBULUI PRIVAT de lux al lui Donald Trump

SCANDAL. Ambasada SUA face reclamă CLUBULUI PRIVAT de lux al lui Donald Trump

Democrații americani au criticat o postare pe blogul ambasadei SUA în Londra referitoare la clubul de lux din Florida al președintelui Donald Trump, Mar-a-Lago.

Textul scris pe blog în 5 aprilie dezvăluie istoria reședinței cu 114 camere, descrisă adesea ca fiind „Casa Albă pentru iarnă a lui Trump”.

Liderul minorității democrate din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, și senatorul de Oregon, Ron Wyden, au acuzat Departamentul de Stat că promovează „clubul privat” al lui Trump. Deocamdată, Departamentul nu a făcut niciun comentariu pe această temă, scrie BBC.

În mesajul scris pe Twitter, Nancy Pelosi a scris: „De ce promovează Departamentul de Stat clubul privat al președintelui? #Trump100Days."

În același timp, senatorul democrat Wyden a scris: „Da, sunt curios @StateDept. De ce plătesc contribuabilii pentru promovarea clubului privat al președintelui?”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, a declarat că nu știa nimic despre postare, atunci când a fost întrebat de jurnaliștii de la CNN.

Postarea de pe blog scrie că „Mar-a-Lago, proprietatea din Florida a președintelui Trump, este binecunoscută, pentru că președintele merge acolo pentru a lucra sau a primi oaspeși străini”.

Trump l-a găzduit acolo pe președintele chinez, Xi Jinping, și pe premierul japonez, Shinzo Abe.

De asemenea, postarea precizează că Trump „nu este primul președinte care să aibă acces la stațiunea Mar-a-Lago, dar este primul care o folosește”. „Vizitând Casa Albă de iarnă, Trump împlinește visul originar al proprietarului și designerului care au creat reședința”.

Practic, de când a preluat funcția de președinte, Trump a petrecut șapte weekenduri acolo. El a cumpărat Mar-a-Lago în 1985 și a transformat-o într-un club privat, cu circuit închis, exclusiv pentru membrii care plătesc o taxă anuală exorbitantă.

Vizitele sale au condus la îngrijorări și semne de întrebare referitoare la costurile aferente și la amestecul afacerilor cu politica.

Clubul a mărit taxa pentru membri de la 100.000 de dolari pe an la 200.000 de dolari, după alegerea lui Donald Trump.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: