"Am ajuns să ne dea lecţii tâmpitul de Berceanu şi ţâşti-bâştiul Boc!"

"Am ajuns să ne dea lecţii tâmpitul de Berceanu şi ţâşti-bâştiul Boc!"

Ministrul transporturilor Radu Berceanu este un "tâmpit", iar premierul Emil Boc este un "ţâşti-bâşti" incompetent, în viziunea vicepreşedintelui PSD Liviu Dragnea. Realitatea TV a prezentat azi noi înregistrări ale discuţiilor care au avut loc, vineri, în Comitetul Executiv al PSD.

Potrivit acestora, Dragnea i-a atacat pe colegii de coaliţie Radu Berceanu, Emil Boc, Gheorghe Pogea şi Vasile Blaga, afirmând că sunt mult prea incompetenţi ca să dea lecţii social-democraţilor. Preşedintele PSD Mircea Geoană a vorbit şi el despre presiunile pe care le-ar fi făcut Palatul Cotroceni la marea împărţeală a puterii între PSD şi PDL.

Discuţiile din şedinţa PSD relevă, dacă mai era nevoie, duplicitatea discursului practicat de liderii politici. Dacă în faţa camerelor de filmat, liderii PSD au pozat în ipostaza politicienilor responsabili, care rămân, deocamdată, în Coaliţie de dragul populaţiei ce trebuie protejată de efectele crizei, unghiul de abordare al problemei a fost cu totul altul în spatele uşilor închise. Singura ţintă a PSD este câştigarea alegerilor prezidenţiale pentru a deţine toate pârghiile puterii.

Cea mai mare supărare a lui Dragnea era legată de reducerea bugetului pentru ministerele conduse de PSD. "Era tâmpitul ăsta de Berceanu la o întâlnire a Coaliţiei: <>". Ei aşa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decât Dan Nica? Ţâşti-bâştiul ăla? Am ajuns să ne dea lecţii! Şi Blaga care vorbeşte când? Numai dimineaţa, că după-amiază are o problemă. Ce, Pogea e mai capabil decât Niţă? Nici nu e comparaţie", a declarat Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să punem mâna pe putere la toamnă Dragnea marşează pe ideea că pesediştii trebuie să cucerească Palatul Cotroceni pentru a deţine controlul integral asupra instituţiilor statului, arătându-se convins că preşedintele partidului său va reuşi să câştige alegerile prezidenţiale din noiembrie. "Numai că trebuie să avem pârghiile şi pârghiile sunt scoase la concurs în noiembrie şi eu cred că Mircea Geoană va fi noul preşedinte al României, îi urez succes", a mai spus Liviu Dragnea.

Mircea Geoană le-a spus şi el pesediştilor că  şeful statului are o putere mult mai mare decât pare la prima vedere.

"S-a vorbit aici despre faptul că puterea înseamnă, în principal, putere la preşedinte, la Guvern, la resurse. Puterea înseamnă mai mult decât asta, înseamnă şi zona altor atribuţiuni pe care un preşedinte de ţară le are. Şi vedeţi bine că în această perioadă în care a existat o anumită împărţire a puterii s-a apăsat foarte brutal pe anumite zone de influenţă", a conchis Mircea Geoană.

CITIŢI ŞI:

PSD caută soluţii să îl trimită pe Băsescu acasă

Strategie PSD: Atacaţi-l pe Iuda de Băsescu şi pe miniştrii PDL