"Nu am luat, încă, o hotărâre referitoare la reducerea capacităţii de producţie. În momentul de faţă, analizăm situaţia curentă, în strictă legătură cu livrarea de energie electrică", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

În plus, ţinând cont de recentele declaraţii cu privire la declanşarea stării de Forţă Majoră de la Hidroelectrica, Alro analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare.

Luând în considerare perioada anterioară de Forţă Majoră, Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative, se mai arată în comunicat.

Forţă Majoră la Hidroelectrica

Hidroelectrica a anunţat, pe 13 iulie, că intenţionează să declare intrarea societăţii în situaţie de Forţă Majoră, de la 1 august 2012, în toate contractele de livrare a energiei electrice aflate în derulare, ca urmare a debitelor scăzute din ultima perioadă şi a prognozelor hidrologice nefavorabile pentru semestrul doi al anului 2012. Situaţia de forţă majoră înseamnă livrarea către parteneri a unei cantităţi de energie electrică egală cu cea produsă.