"La nivel de principiu, dacă există o rigoare legală care îţi spune că nu ai voie să dai ceva, nu dai. Dacă spune nu ai voie să faci ceva, teoretic nu faci. Dacă faci, înseamnă că ţi-ai asumat sancţiunea, oricare ar fi ea", a spus această, întrebată, la Adevărul Live, cum comentează afirmaţiile făcute marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

La prima şedinţa din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, Klaus Iohannis a cerut CSM şi Inspecţiei Judiciare "să ia atitudine oricând apar scurgeri nepermise de informaţii în presă din dosarele penale".

Alina Gorghiu l-a lăudat pe Iohannis "pentru că nu s-a temut să aducă în dezbatere publică nişte teme pe care de foarte multe ori noi, oamenii politici, le evităm".

Iar atunci "când faci foarte mult tapaj pe o speţă e posibil să pui presiune foarte foarte mare pe completul de judecată", a continuat Gorghiu, referindu-se la publicarea în presă a unor informaţii din dosarele penale.

Întrebată dacă, în opinia sa, publicarea acestor informaţii din dosarele penale au făcut bine sau rău României, Alina Gorghiu a evitat un răspuns direct, precizând că nu crede că "în termeni de bine sau rău poţi să judeci o informaţie".

"Cred că putem găsi calea că libertatea presei de a obţine nişte infomatii să nu lezeze o anchetă. Asta e obiectivul, nu altul", a comentat ea, adăugând că se caută o "procedura care să nu dea naştere la îngrădirea unor drepturi pe care presă le are".

"Dacă o lege spune că nu ai voie să dai informaţii despre un dosar care e în etapă secretă nu ai voie să le dai", a insistat liderul PNL, temperând însă afirmaţia, în sensul că "nu spune nimeni" că interzicerea publicării acestor informaţii se va face "mâine".

Însă "partea de transmitere a unor informaţii din dosare care sunt în etapă secretă mie nu mi se pare în regulă", a subliniat Alina Gorghiu, care a subliniat că trebuie găsită "o formulă rezonabilă".