Evenimentul Zilei > Actualitate > Alianta capuselor
Alianta capuselor

Alianta capuselor

Razboiul palatelor a coborat in zona afaceristilor de partid care au capusat RAAPPS.

Dupa ce raportul de ancheta al ministrului liberal Cristian David a scos la lumina un alt contract (395 de milioane de lei vechi) pe care biroul avocatial al Elenei Udrea l-a incheiat in timpul guvernarii PSD cu RAAPPS, fosta consiliera a lui Basescu a ripostat.

Ea a dezvaluit ca noii avocatii ai regiei sunt apropiatii lui Tariceanu. Udrea a pronuntat numele lui Cristian Iordanescu, avocatul lui Dinu Patriciu care, "dupa ce liberalii au preluat conducerea RAAPPS, a semnat sapte contracte intr-o singura zi, in valoare de 50.000 euro".

Gruparea Udrea-PD-PSD

Sub PSD, Elena Udrea a primit 12 contracte de asistenta juridica de la RAAPPS, fara licitatie publica. Acestea s-au derulat in perioada decembrie 2003-octombrie 2004. Valoarea totala: 2,3 miliarde de lei. A ramas un mister insa de ce fosta conducere a RAAPPS a preferat cabinetul de avocatura al Elenei Udrea, lasand fara obiectul muncii propriii juristii.

In acea perioada, sef peste RAAPPS era Eugen Bejinariu, fost cenzor al firmelor in care Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, era asociat cu controversatul Alexandru Bittner.

Tot atunci, directorul adjunct al regiei era Vladimir Sommer, devenit dupa alegeri sef de cabinet al lui Adriean Videanu. Schimbarea puterii l-a adus in fruntea RAAPPS pe Cristian Vlaicu, impus de PD. Fost coleg de facultate cu Dorin Cocos, Vlaicu a fost asociat in afaceri cu acesta si cu Adrian Petrache, unul dintre sefii gruparii "mafia de Baneasa".

Gruparea PNL

In toamna lui 2006, liberalii l-au demis pe Vlaicu, inlocuindu-l cu Adrian Dumitru, acuzat in 2004 de PNA pentru complicitate la luare de mita. Dumitru lucra atunci la ATR Services, o firma de comisionari vamali. Avocatul lui Dumitru a fost chiar Cristian Iordanescu.

Directorul firmei ATR Services era Razvan Petrovici (patron al GFS duty-free si al magazinelor Univers All). Joi, Udrea l-a acuzat pe secretarul general al guvernului, Radu Stroe, ca l-a ajutat pe Razvan Petrovici sa obtina de la RAAPPS 400 de hectare pe fostul amplasament al Dracula Park si opt hectare in spatele World Trade Center. Petrovici a fost partener cu Costel Bobic, alt apropiat al "mafiei de Baneasa".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: