Evenimentul Zilei > Justitie > Alexandru Vișinescu rămâne condamnat pentru crime împotriva umanității
Alexandru Vișinescu rămâne condamnat pentru crime împotriva umanității

Alexandru Vișinescu rămâne condamnat pentru crime împotriva umanității

Așa cum a anunțase Evenimentul Zilei, Înalta Curte de Casație a judecat luni apelul lui Alexandru Vișinescu împotriva deciziei prin care i s-a respins contestația de anulare împotriva condamnării. Pentru a-și susține cererea, fostul comandat de pușcărie a fost adus de la Spitalul Penitenciar Jilava, unde execută pedeapsa de 20 de ani de închisoare, pentru crime împotriva umanității. Cererea torționarului a fost respinsă, cu majoritate, dar a existat și o opinie separată, în sensul admiterii de principiu a contestației.


Gheorghe Gheorghiu-Dej, „martor” al apărării. Torționarul Alexandru Vișinescu, ultima șansă de a scăpa de condamnareAudiat de judecători, Vișinescu a cerut să i se anuleze condamnarea, spunând că are 92 de ani și detenția echivalează cu o sentință cu moartea.

Avocata sa – așa cum am arătat ieri – a cerut anularea deciziei rămasă definitivă în aprilie 2016, pe motiv că faptele erau prescrise (încă din 1978, susține apărarea) și că nu există probe că partidul comunist ar fi împiedicat cercetarea faptelor, între 1963 și 1989.

Până acum, trei instanțe au respins aceste argumente.