Evenimentul Zilei > International > Alertă sanitară. Zeci de tone de carne au fost retrase de pe piaţă
Alertă sanitară. Zeci de tone de carne au fost retrase de pe piaţă

Alertă sanitară. Zeci de tone de carne au fost retrase de pe piaţă

Purtătorul de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătate Publică (RIVM), Jan Brouwer de Koning, Olanda, a afirmat că o mare cantitate de carne din magazinele alimentare.

Măsura a fost luată după ce au descoperit legăturile dintre o serie de intoxicații alimentare din ultimii doi ani și un singur furnizor

Specialiştii în domeniu au afirmat, în legătură cu acest caz, că au testat ADN-ul bacteriilor listeria implicate în cazuri care au afectat în total 20 de persoane, dintre care trei au decedat, iar o femeie a făcut avort.

Concluzia RIVM a fost că intoxicațiile provin probabil dintr-o singură sursă.

Autoritățile au identificat procesatorul Offerman din orașul Aalsmeer drept sursa probabilă, după care a urmat retragerea produselor.

Într-o declarație pe site, Offerman a spus că a retras carne care a fost distribuită în rețele de magazine printre care Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro și Versunie.

Offerman, o filială a companiei Ter Beke din Belgia, a declarat că a oprit toate activitățile de tăiere a cărnii și de ambalare din Aalsmeer.

„Activitățile vor fi preluate de alte fabrici din grup”, a anunțat firma, potrivit dcnews.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: