„Despre situația seismică din 2019, nu vă pot spune decât că bănuielile dumneavoastră se vor confirma în procent de 85% momentan, dar cel mai bine întrebați specialiștii dacă seismul din 28.10.2018 poate fi unul precursor de tipul celor ce au precedat marile seisme din trecutul României, dacă ei vor confirma că poate fi, atunci există un risc”.

În ceea ce priveşte faptul că autorităţile române nu devulgă date concrete despre producerea unui mare cutremur, Seismic Central a afirmat că sunt noi înfiinţaţi şi nu pot emite deocamdată pretenţii la o colaborare doarte deschisă cu autorităţile române, potrivit dcnews.ro

"Începând din aceasta săptămână, noi funcționăm sub forma juridică ca Asociație ONG sub denunirea "Seismic Center A.S.A.R" ceea ce înseamnă Seismic Center – Asociația seismologilor amatori din România. De asemena, vom publica și statutul pe website când va fi gata. Ce pot să vă zic este că statutul este unul destul de "drastic" și nu permite divulgarea de informații în afara asociației doar către autorități. Autoritățile nu ne-au contactat până acum plus și nu ne-au răspuns la email-uri, deci nimic nu s-a schimbat în aceasta privință. Aceste politici de confidențialitate din statut au fost cerute de către noii membri fondatori care s-au asociat nouă, ele sunt făcute pentru a proteja asociația de "atacuri și interpretari", ne-au explicat specialiștii de la Seismic Center.