Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru toți iubitorii de pisici! Pericolul este în creștere
Alertă pentru toți iubitorii de pisici! Pericolul este în creștere

Alertă pentru toți iubitorii de pisici! Pericolul este în creștere

Un studiu recent arată că pisicile din casă sunt într-adevăr mai grase decât în trecut. Experții avertizează că această creştere în greutate ridică riscul unor probleme grave de sănătate în rândul felinelor de casă: diabet, boli de inimă sau cancer, titrează Daily Mail.
Studiul a analizat 19 milioane de pisici în decurs de câţiva ani  şi a constatat că la pisicile domestice, cu vârsta de opt ani, greutatea medie a crescut începând din 1995.  Rezultatele au confirmat faptul că „tovarăşii” de apartament sunt, de fapt, mai grași acum decât în ​​trecut şi este primul studiu pe scară largă privind creşterea în greutate a pisicilor.
„Ca iubitori de pisici trebuie să le menținem o greutate sănătoasă”, spune Theresa Bernardo – profesor la Universitatea din Guelph.
Noul studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Veterinare Americane, cercetătorii de la Ontario College au făcut o măsurătoare uimitoare pe 19 milioane de pisici.  Acest lucru a evidențiat diferențe de greutate în funcție de sex, rasă, sterilizare. Pisicile de sex masculin, de exemplu, tind să cântărească mai mult decât pisicile de sex feminin, iar pisicile sterilizate sunt adesea mai grele.  Pentru cele mai multe pisici domestice, cercetătorii au descoperit vârfuri record în greutate la cele de aproximativ opt ani, ceea ce înseamnă că trebuie luate în considerare anumite riscuri de sănătate.
„Avem îngrijorări cu privire la obezitate iar riscul unor boli cum ar fi diabetul, bolile de inimă, osteoartrita și cancerul sunt extrem de mari”, a spus  Adam Campigotto. „Încă nu cunoaștem traiectoria ideală de greutate, dar avem cel puțin un punct de pornire pentru a începe studii suplimentare”.
S-a constat că pisica de apartament  nu are contact cu un veterinar la fel de des sau chiar deloc faţă de un câine care trece pragul cabinetului periodic. Stăpânii de pisici neglijează acest lucru deoarece, spun ei, pisicile  își ascund problemele de sănătate” a mai subliniat  Theresa Bernardo.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News