Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru șoferi: Încă o schimbare la Codul Rutier! Proiectul a trecut de Senat
Alertă pentru șoferi: Încă o schimbare la Codul Rutier! Proiectul a trecut de Senat

Alertă pentru șoferi: Încă o schimbare la Codul Rutier! Proiectul a trecut de Senat

Senatul României a adoptat tacit, în şedinţa de marţi, o propunere legislativă de modificare şi completare a OG 78/2000 prin care vehiculele lente trebuie înregistrate şi înmatriculate de către Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR).

Propunerea de adoptare tacită pentru acest act normativ, pentru care termenul de dezbatere şi vot în prima Cameră sesizată s-a împlinit pe 30 octombrie, a fost citită, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

În inițiativa unui un grup de parlamentari UDMR, autovehiculul lent este definit, prin acest act normativ, ca vehicul rutier antrenat de un motor încorporat şi care pe un drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 de km pe oră.

„Din această categorie fac parte o gamă variată de vehicule care oferă, printre altele, soluţii eco friendly, precum şi soluţii de transport avansate, cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu dioxid de carbon. Acestea sunt uşor de utilizat şi pot servi atât companiilor, cât şi persoanelor fizice pentru a transporta mărfuri şi persoane în interiorul oraşelor în zona industrială sau în zona montană”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, informează Agerpres.