Evenimentul Zilei > Economie > Alertă pentru românii cu datorii la bănci! ANAF tocmai a făcut anunțul. Termen limită
Alertă pentru românii cu datorii la bănci! ANAF tocmai a făcut anunțul. Termen limită

Alertă pentru românii cu datorii la bănci! ANAF tocmai a făcut anunțul. Termen limită

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat proiectul de ordin al președintelui ANAF prin care anumite datorii la stat pot fi plătit în rate.

ANAF transmite că a fost a fost elaborat proiectul de ordin al președintelui ANAF prin care anumite datorii la stat pot fi plătite în rate. Potrivit informațiilor transmise de ANAF, cererile depuse de contribuabili, atât înainte, cât și după publicarea ordinului în MO, sunt analizate de organele fiscale centrale în vederea soluționării.

Proiectul de ordin al președintelui ANAF poate fi consultat AICI

Condiții de acordare ce trebuie îndeplinite debitor:

-să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. La cerere, debitorul poate anexa graficul de eşalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eşalonare;

-să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență, nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală;

-să nu se afle în procedura faliment;

-să nu se afle în dizolvare;

-să aibă depuse toate declarațiile fiscale;

-să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 25 și 26 din Codul de procedură fiscală”, se mai arată în comunicatul ANAF.

Această facilitate fiscală poate fi accesată și de către debitorii care au în derulare eșalonări la plată acordate potrivit Codului de procedură fiscală, prin depunerea unei cereri la organul fiscal.

Astfel, în cazul acestora se poate acorda eșalonarea la plată pe o perioadă de maxim 12 luni, numai pentru obligațiile bugetare datorate după declararea stării de urgență, condițiile mai sus menționate fiind aplicabile și în cazul lor.

„Totodată, OUG nr. 181/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 988 din 26 octombrie 2020, mai prevede prelungirea măsurilor dispuse prin Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 29/2020, precum și în Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 48/2020, până la data de 25 decembrie a.c.:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: