Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pentru românii aflați în Grecia. Măsuri dure la revenirea în țară. CNSU a decis
Alertă pentru românii aflați în Grecia. Măsuri dure la revenirea în țară. CNSU a decis

Alertă pentru românii aflați în Grecia. Măsuri dure la revenirea în țară. CNSU a decis

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va aproba hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Românii care revin din Grecia vor avea parte de restricții draconice.

Conform noilor decizii luate de autorități, Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID-19. Mii de români sunt în vacanță în Grecia hiar acum. Nevaccinații urmează să intre în carantină, excepție făcând copiii până în 16 ani.

Nevaccinații intră în carantină

Indicele de infecție a ajuns în țara elenă la 3.47. Joia trecută indicele era de 2,9, iar țara în zona galbenă. CNSU se va întruni pentru a analiza trecerea Greciei în scenariul roșu. Practic asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină.

Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani. Condiția pentru a nu intra în carantină este să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) , potrivit Antena 3.

Condițiile de călătorie în țările cu risc epidemiologic ridicat, modificate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, se modifică și completează după cum urmează AICI.