Consiliul Judeţean Iași anunță, după semnalarea situației, controale inopinate la școli.

Părinții unor elevi de la trei școli gimnaziale și licee din Pașcani susțin că în școli s-au împărțit cornuri mucegăite și mere crude.

Situația a fost semnalată pe Facebook de mai mulți părinți care au publicat fotografii cu cornurile mucegăite. Alimentele ar fi fost distribuite pe data de 17 septembrie și aveau termen de valabilitate până pe 18 septembrie. Cornurile stricate au ajuns la Școala gimnazială Iordache Cantacuzino, la Liceul Miron Costin și la Liceul Nicolae Iorga din Pașcani.

 

„Am văzut că nu sunt bune, am sunat la firmă și le-am returnat, ne-au adus alte produse înapoi, nu le-am dat copiilor pe cele stricate”, au declarant reprezentanții Liceului „Nicolae Iorga”. Aceștia au mai subliniat că alimentele stricate nu au ajuns și la elevi.

Programul Cornul și laptele se desfășoară în județul Iași în baza unui contract semnat de Consiliul județean, care a făcut licitații pentru distribuirea în majoritatea unităților administrativ teritoriale din Iași.

„Noi ne-am autosesizat, s-a luat legătura cu școlile și de săptămâna viitoare se vor face controale inopinate la școlile la care se livrează produse prin licitația făcută de Consiliul Județean”, a declarat Eliza Chirica, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Iași.