Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru părinți: Țineți-vă copiii departe de Tik Tok! Pericolul e major
Alertă pentru părinți: Țineți-vă copiii departe de Tik Tok! Pericolul e major

Alertă pentru părinți: Țineți-vă copiii departe de Tik Tok! Pericolul e major

TikTok avertizează părinţii în legătură cu un clip video de la o sinucidere care circulă online.

Avertisment pentru părinți și bunici care vine din partea aplicației de socializare şi partajare video TikTok, foarte cunoscută în rândul adolescenţilor. Tik Tok a semnalat prezența unor imagini de la o sinucidere care au fost incluse în diferite clipuri video.

Semnalul de alarmă venit din partea Tik Tok este legat de o înregistrare video care relatează sinuciderea unui american, prezentată livestream de pe Facebook. Aceasta a fost încărcată pe diferite platforme online. În unele situații a fost inclusă în clipuri video care vizează alte subiecte.

Ce măsuri au luat reprezentanţii TikTok

„Suntem conştienţi că imagini video de la o sinucidere care a fost difuzată în direct pe Facebook au circulat recent pe alte platforme, inclusiv pe TikTok”, au scris pe Twitter reprezentanţii TikTok.

Potrivit reprezentanților platformei video în format scurt, sistemele sale detectează şi semnalează automat clipurile în cauză.

”Eliminăm conţinutul şi excludem conturile care încearcă în mod repetat să încarce aceste clipuri şi suntem recunoscători membrilor comunităţii noastre care au semnalat un astfel de conţinut şi i-au sfătuit pe alţii să nu vizioneze, să nu se arate interesaţi şi să nu partajeze aceste înregistrări video pe orice platformă, din respect faţă de persoana respectivă şi de cei apropiaţi”, a precizat TikTok.

TikTok este foarte folosită de copii şi adolescenţi

Aplicaţia TikTok este foarte folosită de copii şi adolescenţi. Aceasta prezintă utilizatorilor săi în special clipuri video din surse la care aceştia nu sunt abonaţi.

Kirra Pendergast, CEO al companiei de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice Safe on Social, sfătuieşte părinţii să împiedice accesul copiilor la aplicaţie în următoarele zile. El dă asigurări că toate clipurile în cauză vor fi reperate şi eliminate.

”Acest conţinut este distribuit pe scară largă, astfel încât ne dorim să reducem daunele cât mai mult posibil”, a scris ea pe Facebook.

Potrivit declarației lui Pendergast, înregistrarea video a fost încărcată pe TikTok, fiind promovată sub forma unor imagini cu pisici.

”Atunci când copiii care folosesc TikTok, uneori cu vârsta de până la opt ani, au văzut aceste imagini crezând că vor viziona un videoclip cu pisici i-a făcut pe mulţi părinţi să realizeze la ce pot fi expuşi copiii lor. Este terifiant pentru părinţi”, a declarat ea, potrivit agerpres.ro.