Evenimentul Zilei > International > Alertă la Chișinău. A fost panică într-un magazin. Cu ce atacă „teroriștii” moldoveni!
Alertă la Chișinău. A fost panică într-un magazin. Cu ce atacă „teroriștii” moldoveni!

Alertă la Chișinău. A fost panică într-un magazin. Cu ce atacă „teroriștii” moldoveni!

Un bărbat pus pe șotii a băgat spaima în Poliția din Chișinău.

Individul are 36 de ani și este din Florești. Din motive lesne de bănuit i-a cășunat pe un magazin de telefonie mobilă și o instituție de creditare nebancară, astfel că a pus la cale o farsă care a dat alerta antitero în capitala Moldovei.

A învelit în folie de staniol două bucăți de slănină și a aruncat pachetele în magazin și în curtea „cămătarilor”, stârnind panica printre vânzători și clienți. S-a dat alarma generală, iar teroristul a fost numaidecât reținut.

„Eu am aruncat două pachete cu slănină. Prima bucată de slănină era învelită în folie de aluminiu și bandă adezivă. O bucată am aruncat-o în magazin”, și-a recunoscut fapta „binladenul” de Chișinău.

Trupele antitero sosite la fața locului au intervenit prompt, iar după verificări amănunțite au stabilit că amenințarea e doar o glumă proastă.

Pentru fapta sa, moldoveanul riscă o amendă de la 300 la 1500 de lei sau până la 60 de ore de muncă în folosul comunității, informează TVR.