Institutul National de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din judeţul Hunedoara.

Potrivit hidrologilor, până la ora 23:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu – bazin amonte S.H. Iscroni, judeţul Hunedoara.


Avertizare Meteo. Nordul țării, lovit de ploi torențiale. Prognoză specială pentru Capitală

Vremea – 28 iunie. Primul weekend de vară adevărată. Când lovește canicula


Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Lazar.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională “Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă: Jiu, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Hunedoara.