UPDATE Gheorghe Muscalu a fost ales în funcţia de procuror cu 271 de voturi. Contracandidatele sale, Carmen Gâlcă şi Ramona Bulcu au obţinut 114, respectiv 44 de voturi.
Mâine vor avea loc alegeri pentru două posturi vacante în Consiliul Superior al Magistraturii 9CSM). Unul este de procuror, pentru care s-au înscris Gheorghe Muscalu, şef al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Infracţiunilor de Terorism, adjuncta şefului DNA, Carmen Gîlcă şi Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General.
Relaţie păguboasă
Numele lui Muscalu (care este favorit la ocuparea unui loc în CSM pentru următorii şase ani) a apărut în mai multe scandaluri de presă, fiind acuzat de diferiţi invidizi că împreună cu naşul său, colonelul (r) SRI Gheorghe Dumitrache de la Ploieşti, ar fi intervenit în diferite procese de pe rolul instanţelor, mai toate având acelaşi obiect: comerţul cu produse petroliere.
În numele lui Muscalu
Cea mai recentă referire la controversatul procuror se află în motivarea judecătorilor de la instanţa supremă prin care magistraţii şi-a explicat decizia de condamnare a generalului (r) Ovidiu Soare şi a col. Gheorghe Dumitrache la câte trei ani de închisoare cu suspendare după ce ar fi primit mită în mai multe rânduri de la un denunţător. În acest sens, „Dumitrache a încercat să-i inducă denunţătorului Alesu Mihail ideea că atât el cât şi ofiţerul de poliţie Radu Balici o să-i acorde protecţie în cazul unor anchete penale împotriva denunţătorului, făcând referire, în discuţiile acestora de relaţie de rudenie a inculpatului Dumitrache Gheorghe cu magistratul procuror Muscalu Gheorghe!”, se arată în documentul instanţei supreme.
Recursul în anulare
O altă presupusă intervenţie a lui Muscalu în procesul de justiţie priveşte perioada 2001 – 2002 în care un martor, rudă cu denunţătorul în cauză i-a povestit acestuia că a avut un proces civil pe care l-a pierdut definitiv. „Denunţătorul i-a propus martorului să-l însoţească la domiciliul inculpatului Dumitrache Gheorghe pentru a-şi rezolva situaţia, denunţătorul afirmând că inculpatul are rude la Parchetul General, invocând numele procurorului Muscalu Gheorghe care este şi finul inculpatului. Cei doi s-au deplasat la locuinţa inculpatului Dumitrache Gheorghe, au discutat cu acesta, inculpatul promiţându-le că după ce va primi actele de la martorul Nicorescu Constantin, va interveni la o persoană cu putere de decizie în Parchetul General pentru promovarea unui recurs în anulare”, se mai arată în motivare.
Favoruri pentru lozuri câştigătoare
Traficul de influenţă făcut de Dumitrache a fost demonstrat de procurorii DNA după ce au descoperit că un martor care avea pe rolul Judecătoriei Câmpina un proces civil, a făcut mai multe transporturi de materiale de construcţie la locuinţa lui Dumitrache. Scopul? „Pentru o sumă mai mică în schimbul intervenţiei acestuia la magistraţii Judecătoriei Câmpina, pe rolul căruia avea un dosar”.
Apare şi soţia lui Muscalu
După ce a primit materialele de construcţie la un preţ mai mic, colonelul l-a trimis pe martor la Judecătoria Câmpina la o persoană din conducerea instanţei. „La Judecătoria Câmpina, denunţătorul a intrat în biroul magistratului, a stat aproximativ 20 minute, martorul constatând că judecătorul cu care denunţătorul a stat de vorbă, a fost tocmai judecătorul cauzei sale, respectiv magistratul Muscalu Mădălina”, se mai arată în motivarea ÎCCJ. Mădălina este soţia lui Gheorghe Muscalu, procurorul candidat pentru un loc în CSM. În prezent, acesta activează ca magistrat la Judecătoria Sectororului 3, Secţia Civilă. După discuţia din biroul judecătoarei, denunţătorul i-a spus martorului „că magistratul nu poate să-l ajute, deoarece, potrivit susţinerilor denunţătorului „s-a intervenit înainte”, în favoarea părţii adverse”.
Rocadă la CSM. Isac pleacă, vine Muscalu 
În august 2005, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, cerea ca Muscalu şi adjuncta sa să fie demişi din fruntea DIICOT pe motiv de ineficienţă. Procurorul fusese acuzat că a divulgat numele unui martor protejat din dosarul Ţiriac Jr., din care au dispărut probe importante. Inspectorii CSM au constatat într-un raport „deficienţe grave” în derularea anchetei în aşa-numitul dosar „Cocaină pentru VIP-uri”. Inspectorii CSM au confirmat şi dispariţia unor probe din acest dosar în care fiul lui Ion Ţiriac era acuzat de consum de droguri.
Prinde terorişti de şapte ani
Muscalu a fost schimbat atunci din funcţie dar, la scurt timp, a fost recuperat de fostul procuror general Ilie Botoş şi „uns” în funcţia de şef de birou specializat în prinderea de terorişti. Ani de zile nu s-a auzit de el, până şi-a depus candidatura pentru CSM. Tot mâine, pentru celălalt post de judecător s-au înscris şase magistraţi: Mona-Lisa Neagoe de la Tribunalul Bucureşti, Anca Jeanina Niţă – Tribunalul Constanţa, Florin Encescu – Tribunalul Gorj, Florin Alexandru Andrei – Tribunalul Iaşi, Natalia Floarea Roman – Tribunalul Comercial Mureş şi Petre Dinescu – Tribunalul Vâlcea.