Evenimentul Zilei > Politica > ALEGERI 2016. Cu cine vrea PSD să cucerească Capitala
ALEGERI 2016. Cu cine vrea PSD să cucerească Capitala

ALEGERI 2016. Cu cine vrea PSD să cucerească Capitala

PSD și-a propus să câștige alegerile locale în cele șase sectoare din Capitală cu trei actuali primari și trei parlamentari

PSD se pregăteşte de alegerile locale din 2016. Dacă liberalii au început deja să realizeze sondaje interne pentru a-şi desemna candidaţii la primăriile de sector şi la Primăria Generală a Capitalei, social-democraţii nu se grăbesc. Surse din PSD au declarat pentru EVZ că din luna septembrie vor începe să facă măsurători pentru desemnarea candidaților. „În luna septembrie vor începe o serie de sondaje. Vor fi mai multe şi complexe pentru a stabili în primul rând care sunt problemele în fiecare sector”, au declarat surse social-democrate pentru EVZ.


FOTO: Robert NegoiţăAcelaşi surse au dezvăluit pentru EVZ cine ar fi potenţialii candidaţi la primăriile de sector.

Sectorul 1 – deputatul Dan Tudorache, preşedinte PSD Sector 1.

Sectorul 2 – Neculai Onţanu, actualul edil de la Sectorul 2. El ar putea fi susţinut de PSD doar în cazul în care UNPR va decide să meargă la alegerile locale pe liste comune cu PSD. În caz contrat, socialdemocraţii trebuie să găsească un alt candidat.


FOTO: Cristian Rizea Sectorul 3 – Robert Negoiţă, actualul primar PSD.

Sectorul 4Cristian Popescu Piedone, actualul primar. PSD ar fi dispus să îl susţină pe Piedone pentru un nou mandat, doar că acesta este membru ALDE (ex-PC), însă ALDE a anunţat că va candida pe liste proprii la localele de anul viitor.


În cazul în care aceasta va fi lista finală, PSD ar putea câştiga minimum trei primării


Sectorul 5 – deputatul Cristian Rizea a anunţat deja că doreşte să îi ia locul lui Marian Vanghelie la primărie, după ce a preluat şefia PSD Sector 5.

Sectorul 6 – Senatorul Gabriel Mutu, preşedinte PSD Sector 6, este cel care şi-a anunţat intenţia de a candida la localele de anul viitor. La Primăria Generală a Capitalei, PSD mizează pe actualul edil, Sorin Oprescu. „Nu avem de ce să punem alt candidat. În sondaje stă bine domnul Oprescu şi a anunţat că doreşte să candideze din nou”, au declarat pentru EVZ surse din PSD.

Contracandidații liberali

În PNL sunt vehiculate mai multe nume având în vedere disputa internă între vechii liberali şi foştii democrat- liberali. La Sectorul 1, DNA le-a dat calculele peste cap după ce actualul edil, Andrei Chiliman, este anchetat într-un dosar de corupţie. La Sectorul 2 ar urma să candideze Dan Cristian Popescu, la Sectorul 3 – Sulfina Barbu. La Sectorul 5 deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a intrat deja în cursa pentru scaunul lui Vanghelie, în timp ce la Sectorul 6 liberalul Răzvan Mironescu ar putea candida, după ce Rareş Mănescu a anunţat că nu mai vrea un mandat de primar. Europarlamentarul Cristian Buşoi a anunţat deja că intră în cursa pentru Primăria Capitalei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: