Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că sunt anumite „sincope” în alianţa cu PSD. „Mulți au încercat să cânte prohodul coaliției și nu au reușit”
Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că sunt anumite „sincope” în alianţa cu PSD. „Mulți au încercat să cânte prohodul coaliției și nu au reușit”

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că sunt anumite „sincope” în alianţa cu PSD. „Mulți au încercat să cânte prohodul coaliției și nu au reușit”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, că în ciuda criticilor venite din afara alianţei ALDE-PSD, aceasta va merge mai departe. Tăriceanu a recunoscut, totuşi, că la nivel local este posibil să apară anumite sincope, dar acestea nu vor afecta coaliţia care la nivel central colaborează foarte bine.

„Sigur, relația politică este una bună la nivel central, chiar foarte bună. Colaborăm foarte bine. Se poate întâmpla că la nivel local să apăra anumite sincope, au apărut și în trecut, poate o să apăra și în viitor, chiar dacă nu le doresc, dar știm cum să le gestionăm. De doi ani de zile mulți au încercat să cânte prohodul coaliției și nu au reușit. Modul cum am funcționat până acum dovedește că știm, avem experiență politică necesară pentru a gestiona în mod optim relația și în continuare. Coaliția și alianta o să meargă în continuare. Avem un interes comun, că România să fie guvernată și să fie stabilitate politică. Avem această responsabilitate care știm că stă pe umerii noștri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Bacău.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a spus că ştie situaţia de la Buzău unde sunt tensiuni între organizaţiile locale ALDE şi PSD şi îi sfătuieşte pe colegii de partid de acolo să rezolve problema între ei.

„Sunt la curent cu situația de la Buzău, o consider nefericită. I-am sfătuit pe colegii mei să încerce să rezolve între ei, la nivel local, aceste probleme pentru că conducerile centrale dacă s-ar ocupă de asemenea lucruri, nu ne-am mai ocupă de lucrurile mai importante”, a conchis Tăriceanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: