Albania, acuzată de blat la meciul cu România din 2007

Albania, acuzată de blat la meciul cu România din 2007

Fostul internaţional Rudi Vata a confirmat suspiciunile după ultimul meci cu România, câştigat de tricolori cu 6-1, când oaspeţii ar fi pariat pe scor exact.

Meciul România - Albania, primul din preliminariile Campionatului European din 2012, programat vineri, la Piatra-Neamţ, se apropie, iar discuţiile despre suspiciunile de la ultimul duel direct revin în actualitate.

Fostul internaţional albanez Rudi Vata (59 de selecţii, ex-jucător la Cottbus şi la Celtic Glasgow) a confirmat ieri pentru "Evenimentul zilei" suspiciunile apărute după partida din noiembrie 2007, câştigată de tricolori cu scorul de 6-1. Stabilit în Scoţia, după ce şi-a încheiat cariera de jucător în 2005, acesta este acum agent de jucători.

Barici le-a cerut să nu se facă de râs

Ne puteți urmări și pe Google News

Vata e convins că o parte dintre albanezi au mimat atunci fotbalul. S-a spus că fotbaliştii ar fi pariat pe scor exact pentru a câştiga sume bune de bani.

"Să-l fi văzut pe Otto Barici (n.r. - antrenorul de atunci al Albaniei) cum urla la pauză la jucători să nu se facă de ruşine. Dar în Est este foarte uşor să convingi un jucător să evolueze într-un anumit fel când ştie că poate câştiga o grămadă de bani mimând fotbalul. La naţionala Albaniei au fost şi mai sunt destui jucători fără caracter, pentru care primează banul înaintea cinstei de a juca pentru ţara lor. Câţiva jucători au fost fericiţi după acel 6-1. Nu toţi au fost implicaţi, dar a fost de-ajuns să intre în afacere cei mai reprezentativi fotbalişti pentru ca să se ajungă la acel 6-1 atât de ruşinos pentru fotbalul albanez. Aşa e într-o ţară săracă", ne-a declarat Vata.

Fostul internaţional albanez crede că nu trebuie să avem emoţii pentru jocul de vineri: "Avem un nou antrenor, dar şi mulţi jucători noi, pentru că o parte din vechea gardă s-a retras. Va fi foarte greu să plecăm neînvinşi, chiar dacă România nu îl va avea pe teren pe Mutu".

"Nu cred că se va mai repeta povestea acelui 6-1, dar e foarte probabil că România va câştiga şi de această dată.", RUDI VATA, fost internaţional albanez

85 a fost cota la casele de pariuri pentru un succes al României cu 6-1 la acel meci cu Albania din preliminariile Euro 200

GLUMĂ Contra: "Am semnat cu FRF"

Cea mai surprinzătoare decizie a selecţionerului Răzvan Lucescu a fost convocarea lui Cosmin Contra. "Guriţă" tocmai anunţase că se retrage din fotbal şi va pleca în Spania cu familia, deoarece nu l-a contactat nicio echipă după ce i-a expirat înţelegerea cu FC Timişoara.

"Am crezut că e o glumă când m-a sunat Stelea şi mi-a zis să mă prezint la lot. Eu îi spusesem lui Răzvan, după acel amical cu Israel de la Timişoara că, da că vreodată va fi în situaţie de urgenţă, poate conta pe mine, dar nu mă aşteptam să se întâmple asta atât de repede. Aşa că familia a plecat, iar eu am semnat cu FRF pentru zece zile, pentru că naţionala nu se refuză. După dubla cu Albania şi Belarus voi vedea ce voi face, pentru că aş vrea să mai joc", a spus ieri Contra.