Din primele informaţii primite de la autoritățile locale, un depozit foarte mare de textile a fost cuprins de flăcări. Incendiul s-a propagat, cel mai probabil, de la acoperișul unei case din apropiere. Pompierii se luptă în acest moment cu focul, în timp ce un fum gros a cuprins întreaga zonă a municipiului. Oamenii din cartier sunt foarte speriați să nu cumva să le ia și lor foc casele, mai ales că suflă vântul considerabil.

„Suprafaţa afectată este de aproximativ 1000 de metri pătrați”, ne-a declarat, telefonic, locotenent colonel Silvia Bolohan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din județul Iași. Asta desi, într-o informare inițială se preciza că este vorba de 250 d metri pătrați.

Pentru lichidarea acestui incendiu acţionează, în prezent, trei autospeciale de stingere, patru cisterne şi o autoscară. La acțiune participă, în total, 55 de pompieri, pe lîngă ai angajați ai ISU. Totodată, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor, la locul evenimentului se află şi o ambulanţă de prim ajutor SMURD. Nu există victime, momentan și nu se știe, încă, cauza sinstrului.

Patronul depozitului de textile –  firma „Timtex Company” – susține ca focul s-a propagat de la casa vecină și a cuprins clădirea firmei sale.

Incendiul este foarte vizibil și din zonele limitrofe ale Iașului, mai exact din zonele Vlădiceni și din Păcurari.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția persoanelor din proximitate”,  a fost mesajul transmis prin sistemul RO-ALERT, către toți locuitorii din împrejurimi.

Potrivit Lt. col. Silvia Bolohan, nu există o estimare temporală a stingerii acestui incendiu, dar se depun eforturi considerabile în acest sens.

Misiunea este în dinamică.