Evenimentul Zilei > Social > Ajutat de Principesa Margareta, Iohannis a împachetat cadouri pentru veterani VIDEO
Ajutat de Principesa Margareta, Iohannis a împachetat cadouri pentru veterani VIDEO

Ajutat de Principesa Margareta, Iohannis a împachetat cadouri pentru veterani VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au participat, marţi, începând cu orele 13,30, la campania „Alături de Veterani” organizată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) cu prilejul Zilei Naţionale a Veteranilor de Război.

Evenimentul, la care au participat cei doi oameni de stat români, a avut loc la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional. Alături de președintele Klaus Iohannis și de premierul Florin Cîțu au mai participat la eveniment Custodele Coroanei Margareta şi Principele Radu. Cu toții  trebuie să împacheteze, în mod simbolic, cadouri destinate veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Campania ”Alături de Veterani” – a început la 23 aprilie sub organizarea MApN

Campania „Alături de Veterani” a început pe 23 aprilie şi este organizată de MApN în parteneriat cu Asociaţia „Alături de eroi”. Ea se va desfăşura pe parcursul mai multor zile şi va include o acţiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşti pentru toţi cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum şi pentru cei opt din Republica Moldova. Distribuirea pachetelor către veteranii de război se va desfăşura în perioada 28-30 aprilie 2021.

La activitate au mai participat și ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Evenimentul, parte a campaniei „Alături de veterani” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, are printre invitați personalități marcante, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului de afaceri, cultural, ai societății civile și tineri voluntari.