Agatha Ruiz de la Prada a preferat ia românească - GALERIE FOTO

Agatha Ruiz de la Prada a preferat ia românească - GALERIE FOTO

La prezentarea noii sale colecţii, la Bucureşti, creatoarea spaniolă a apărut îmbrăcată într-o ie.

Creatoarea spaniolă Agatha Ruiz de la Prada şi-a prezentat miercuri seara, la World Trade Center din Bucureşti, cea mai nouă colecţie, pentru primăvară-vară 2009 - „Incredible Nice”. Deşi poartă de obicei numai haine create de ea, Agatha a apărut pe scenă, la sfârşitul prezentării, îmbrăcată într-o ie românească. Show-ul n-a dus lipsă de vedete. Printre cei veniţi să admire noile creaţii marca Prada s-au numărat actorul Alexandru Papadopol şi soţia sa, actriţa Ioana Ginghină, Andreea Esca, împreună cu soţul ei, omul de afaceri Alexander Eram, Catinca Roman, Wilmark, Andreea Antonescu, creatorul român Ştefan Muscă, analistul de modă Alin Gălăţescu şi Dinu Maxer.

Culori vii şi bumbac

În stilul deja consacrat, vedetele serii au fost culorile vii, de la ciclamen, albastru sau verde crud, până la roz, turcoaz ori galben. „Cred că este o colecţie care are mult din spiritul meu. Este foarte important pentru mine, ca designer, să am propriul stil”, a spus Ruiz de la Prada pentru EVZ. Fidelă principiilor ecologice, creatoarea a folosit ţesăturile ecologice, preferând bumbacul în toate versiunile sau combinat cu vinil. Tăieturile asimetrice, tunicile lungi sau foarte scurte, accesorizate cu flori şi petale decorative pictate de mână, au fost create special pentru femeile care preferă hainele confortabile şi care nu se demodează niciodată. Cerceii de plastic în formă de stea ori de inimă, ochelarii şi accesoriile colorate de pus în păr, încălţămintea cu toc metalic sau din plută, combinată cu barete şi benzi din piele, au completat garderoba pe care a propus-o creatoarea pentru sezonul următor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înrudită cu mecena lui Gaudi

Agatha Ruiz de la Prada şi-a început cariera în modă acum mai bine de două decenii, la începutul anilor 1980. Creatoarea provine dintr-o familie nobilă spaniolă, fiind înrudită cu Guell, celebrul mecena catalan care i-a comandat lui Gaudí parcul şi palatul care-i poartă numele, acum monumente istorice în Barcelona. Colecţiile Agathei Ruiz de la Prada sunt prezente pe podiumuri din ţări ca Franţa, Spania, Italia, Statele Unite, Rusia, Mexic sau Columbia. Ascensiunea rapidă a creatoarei a făcut posibilă trecerea şi la alte domenii conexe, Agatha Ruiz de la Prada producând sub nume propriu sau sub licenţă şi obiecte ceramice, mobilier, jucării sau obiecte de papetarie, bijuterii, produse de machiaj, parfumuri, genti de voiaj, ori corpuri de iluminat. „Tendinţa aceasta se crossover apare pentru că lumea modei tinde să acapareze totul. Oamenii au încredere în anumite mărci, pe care le cunosc deja”, a spus creatoarea spaniolă. În România se comercializează parfumuri, obiecte de papetărie, ochelari de vedere şi de soare, obiecte ceramice şi ţesături speciale pentru pat sub marca Agatha Ruiz de la Prada.

CITIŢI ŞI:

„Am doi porci, pe unul îl cheamă Dolce, iar pe celălalt Gabbana”