Află cum îţi sunt afectate sfârcurile din cauza fumatului

Află cum îţi sunt afectate sfârcurile din cauza fumatului

Poate părea ciudat, dar noua teorie este susţinută chiar de un medic chirurg estetician renumit.

Chirurgul estetician Anthony Youn, unul dintre chirurgii de top din Statele Unite, susţine că sfârcurile femeilor care au suferit o operaţie de ridicare a sânilor şi sunt fumătoare ar putea fi în pericol.

Monoxidul de carbon şi nicotina inhalate în timpul fumatului ar putea perturba fluxul de sânge în diferite zone ale corpului şi astfel procesul de vindecare în urma unei intervenţii chirurgicale este perturbat.

Toxinele care intră în corp în urma fumatului acţionează ca un "garou virtual" şi pot distruge o parte a corpului prin oprirea sângelui. "Sunt reticent atunci când apelează la mine o pacientă pentru operaţii estetice la sâni şi ştiu că este fumătoare. Mă tem că, în ciuda avertizărilor, ea va fuma şi după operaţie, iar sfârcurile ei se vor face negre pentru ca în final chiar să se desprindă. Am mai văzut asemena cazuri", a declarat esteticianul pentru postul de televiziune CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chirurgul Anthony Youn declară că a mai tratat astfel de cazuri. Uneia dintre pacientele sale au început să i se facă sfârcurile de culoare movulie imediat după ce a fumat prima ţigară după operaţie.