Evenimentul Zilei > International > Alertă în Afganistan! Serie de explozii în oraș. Mai mulți morți și zeci de răniți
Alertă în Afganistan! Serie de explozii în oraș. Mai mulți morți și zeci de răniți

Alertă în Afganistan! Serie de explozii în oraș. Mai mulți morți și zeci de răniți

Cel puțin trei persoane au murit și alte 20 au fost rănite luni seară în orașul Jalalabad, Afganistan, după o ce trei explozii au zdruncinat orașul.

„Au avut loc trei explozii consecutive la Talashi Chawk, centrul capitalei provinciei Nangarhar, în apropiere de o maşină a poliţiei”, a indicat într-un mesaj pentru presă purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Attaullah Khogyani.

„Natura exploziilor nu a fost stabilită. S-ar putea să fi fost bombe artizanale”, a adăugat el, anunţând un bilanţ provizoriu al victimelor de cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi.

Nicio grupare rebelă care operează la actuală în Afganistan nu a revendicat deocamdată aceste atentate, dar jihadiştii Statului Islamic şi insurgenţii talibani sunt cei mai activi în estul ţării, informează Agerpres.

Jalalabad, un oraş situat nu departe de graniţa cu Pakistanul, a fost ocolit de atentate în ultimul timp, luptele, în principal împotriva Statului Islamic, având loc în districtele îndepărtate ale provinciei.

Cu toate acestea, cel puţin 16 civili au fost ucişi la mijlocul lunii martie într-un atac sinucigaş, urmat de un schimb de focuri asupra unei întreprinderi locale BTP, în apropiere de aeroportul din Jalalabad. Talibanii au asigurat că nu au avut nicio implicare.