Evenimentul Zilei > Actualitate > Aeroportul „Traian Vuia“ se extinde
Aeroportul „Traian Vuia“ se extinde

Aeroportul „Traian Vuia“ se extinde

După doi ani de litigiu pentru un teren de 140 de hectare, care includea şi o bună bucată din pistă, conducerea Aeroportului Timişoara se declară gata să înceapă marile investiţii.

Pentru acest an, aeroportul a prevăzut un buget de venituri proprii în valoare de 32 de milioane de lei, cu aproape o treime mai mare decât cel de anul trecut.

Prima dintre investiţii este extinderea aerogării ce deserveşte cursele interne. Astfel se va extinde suprafaţa destinată fluxului de pasageri cu aproximativ 650 de metri pătraţi, pe două niveluri şi se vor amenaja trei porţi de îmbarcare. Investiţia, care se ridică la 2,5 milioane de lei, ar urma să fie finalizată luna aceasta.

Creşte numărul de pasageri


O altă investiţie importantă se referă la amenajarea căii de rulare a aeronavelor, respectiv la extinderea platformei pe care acestea sta- ţionează. Valoarea totală a investi- ţiei este de circa 18 milioane de lei. Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia“ are prevăzută totuşi o creştere a numărului de pasageri şi în acest an.

Faţă de cei 836.518 de pasageri transportaţi anul trecut, pentru acest an se aş- teaptă o mărire la 962.000 de pasageri. „Ne aşteptăm la o creştere pe cursele de tip charter, pe cursele de linie nu cred că vom mai avea evoluţiile spectaculoase din anii precedenţi“, declara Dan Idolu, directorul aeroportului. La fel, la transportul aerian de marfă, creşterea estimată este de la 1.650 la 1.720 de tone.