Acesta a fost reţinut pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Măsura a fost luată după ce Sobaru a rupt cu maşina o barieră a Palatului Victoria. Măsura reţinerii a fost luată după ce Sobaru a dat explicaţii timp de şapte ore la Secţia 1 de Poliţie.

Potrivit Televiziunii Publice, acesta se afla în timpul său liber în momentul în care a intrat cu maşina în bariera de acces de la sediul Guvernului.

Gestul său ar avea aceleaşi motive ca şi în 2010, când a sărit de la balconul Parlamentului, Sobaru ar fi nemulţumit de faptul că Guvernul nu a mărit nici alocaţiile copiilor, aşa cum a promis şi nici indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap.

Adrian Sobaru a intrat cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. Martorii spun ca angajatul TVR a acţionat deliberat pentru că nu a încercat să frâneze în momentul în care s-a izbit de bariera de la intrarea în sediul Guvernului.

Dupa ce a rupt gardul, Adrian Sobaru a intrat cu mașina în curtea Palatului Victoria, unde a fost imobilizat de jandarmi și dus la Secţia 1 de Poliţie.

În timp ce era încătușat, angajatul TVR le-a strigat jandarmilor: "Vă place cum arată ţara asta ?".

Martorii susţin în acelaşi timp ca Sobaru ar fi avut hainele îmbibate cu benzina, cu intenţia de a-şi da foc în faţa Guvernului.