Năstase susţine că PSD poate să redevină un „magnet” pentru parlamentari, în special de la ALDE şi Pro România.

„In ultima vreme, in perspectiva alegerilor prezidentiale, scena politică s-a fărâmitat. Si pe zona de dreapta dar, mai ales, pe zona de stânga. Sunt posibile viitoare coagulări? Eu sper că da.

Sesiunea parlamentară, care se deschide astăzi, va muta, in mod substantial, atentia mass media de la temele obsesive ale vacantei la subiecte politice.

Inclusiv la cele externe, in măsura in care Brexitul poate genera efecte negative pentru românii plecati in Marea Britanie.

Parlamentul, cu geometria sa variabilă, va da răspunsuri privind stabilitatea guvernamentală dar si in legătură cu derapajele institutionale care au permis abuzuri si crime de genul Caracal.

Pentru PSD, sabia motiunii de cenzură a devenit periculoasă. Solutia, in opinia mea -părăsirea politicii ezitărilor, a nehotărârii. Sunt necesare decizii chirurgicale, adoptarea unor politici clare, numirea unor oameni competenti in posturi importante, la partid si la guvern.

In felul acesta, PSD poate redeveni un „magnet” care să atragă „fragmente” dizidente, grupuri care si-au anuntat candidati „independenti” etc” , scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Te-ar putea interesa și: