Evenimentul Zilei > Actualitate > Adio, Valentino!
Adio, Valentino!

Adio, Valentino!

Celebrul designer italian Valentino se retrage din lumea modei şi prezintă astăzi, la Muzeul „Rodin“, din Paris, ultima sa colecţie, o încununare a unei cariere de 45 de ani, informează Asociated Press.

Valentino, acum în vârstă de 75 de ani, a declarat că „lumea modei este ruinată“ şi că, „în loc să lucreze într-un domeniu care nu mai reprezintă nimic pentru el, preferă să planteze trandafiri şi să se joace cu câinii“. „Foarte mulţi fac meseria asta, însă puţini ştiu să o facă aşa cum trebuie, iar tinerii designeri îşi doresc să ajungă celebri peste noapte“, a spus creatorul de modă, criticând „noul val“.

Totodată, revista „Vanity Fair“ va realiza un documentar despre viaţa creatorului de modă, intitulat „Valentino: Ultimul Împărat“, care va fi lansat în mai, la Festivalul de la Cannes.

Valentino este unul dintre primii designeri care au făcut haine pentru celebrităţi, iar printre clienţi se numără Jackie Kennedy (căreia i-a creat rochia de mireasă pentru nunta cu Aristotel Onassis), Elizabeth Taylor, Sophia Loren sau Julia Roberts.

Totodată, mai mult decât alţi creatori consacraţi, el s-a adresat clienţilor din înalta societate, cărora le-a înţeles foarte bine dorinţele şi stilul de viaţă, mai ales că trăieşte în această lume: Valentino deţine, printre altele, un castel în apropiere de Paris, un iaht, un avion personal şi o valoroasă colecţie de artă cu lucrări de Picasso şi Miro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News