Evenimentul Zilei > Actualitate > Adio credit de nevoi personale
Adio credit de nevoi personale

Adio credit de nevoi personale

Revista presei.

Cotidianul

Adio credit de nevoi personale

Costurile aplicate de bănci pentru împrumuturile de consum au ajuns absolut prohibitive. În unele situaţii, Dobânda Anuală Efectivă ajunge să fie de peste 20 de ori mai mare decât valorile EURIBOR.

Creditul de nevoi personale a ajuns, în România, exponat pentru vitrină. O simplă privire aruncată pe nivelul dobânzilor practicate de bănci arată clar că instituţiile de credit nu mai au apetit pentru astfel de împrumuturi. Costurile totale ajung să depăşească de aproape 30 de ori nivelul dobânzilor medii la euro. Raiffeisen Bank, de exemplu, a treia bancă din România, propune potenţialilor clienţi să ia credite la o Dobândă Anuală Efectivă de 31,6% pe an, valoare de peste 20 de ori mai mare decât indicatorul în funcţie de care se calculează dobânda variabilă, adică EURIBOR la şase luni (1,527% în prezent).

Libertatea

Procurorul bătăuş e nevinovat

Parchetul instanţei supreme l-a găsit nevinovat pe procurorul anticorupţie Dragoş Cojocariu, care, în septembrie anul trecut, a fost acuzat că a bătut un adolescent în faţa Primăriei sectorului 1.

Ce părea cert la câteva zile de la incidentul petrecut în faţa sediului Primăriei sectorului 1 a devenit neclar în timpul anchetei. La audieri, doi poliţişti şi mai mulţi adolescenţi, toţi martori ai scenei în care procurorul l-a acuzat pe un puşti că i-a zgâriat maşina şi drept pedeapsă i-a tras un pumn, s-au lovit de curioase probleme de memorie.

Adevărul

Cinci zile pentru declaraţia de venit

Formularul 200 se completează doar de către persoanele fizice şi se referă la veniturile din anul 2008.Nu toate veniturile trebuie declarate, dar aproape nicio profesie sau activitate nu scapă de depunerea formularului 200.

Formularul 200 nu trebuie completat dacă aţi avut venituri exclusiv din salarii, din pensii, din activităţi independente impuse pe bază de norme de venit, din premii sportive sau jocuri de noroc, din dobânzi şi dividende, din agricultură, din moşteniri, donaţii, burse, alocaţii de maternitate sau de şomaj. Există însă unele excepţii. Alte venituri din străinătate, în afara salariilor, se declară cu formularul 201.

România Liberă

Conturile familiei Ceauşescu: culisele unui rateu istoric

Unul dintre expertii straini care au cautat, in 1990, conturile secrete ale familiei Ceausescu dezvaluie, in premiera, ca intre anchetatori au existat disensiuni majore.

Dupa aproape 20 de ani de la implicarea sa in acele cercetari, un inalt oficial roman considera ca "nu vom sti niciodata ce au gasit canadienii". Recent, povestea presupuselor conturi secrete ale familiei Ceausescu a revenit in prim-plan dupa ce o ancheta pornita la Washington a obligat cea mai mare banca din Elvetia, UBS, sa-i deconspire pe titularii a sute de conturi, suspectati de fraude. S-a speculat ca renuntarea la faimosul secret bancar elvetian ar putea fi utila si Bucurestiului, daca va relua vreodata cautarea conturilor dictatoriale.

Ziua

Tratat de extrădare cu SUA

Ministrul roman de Externe Cristian Diaconescu a semnat vineri la Washing­ton cu omologul sau american Hillary Clinton Tratatul de extradare intre Romania si SUA, care a intrat in vigoare, odata cu efectuarea schimbului instrumentelor de ratificare, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al MAE, in cadrul vizitei a avut loc schimbul instrumentelor de ratificare a Tratatului de extradare intre Romania si Statele Unite, semnat la 10 septembrie 2007 de fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu si ambasadorul Nicholas Taubman. Noul tratat de extradare simplifica procedurile dintre cele doua state, viitoarele eventuale infractiuni comise de cetateni americani pe teritoriul romanesc putand fi judecate in Romania.

Jurnalul Naţional

Plajele virgine ale Deltei, gata de amenajare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi guvernatorul democrat-liberal al Deltei Dunării, Grigore Baboianu, au anunţat recent planurile pe care le au cu plajele virgine din Rezervaţia Biosferei.

Respectiv, să le treacă în administrarea localităţilor aflate în apropierea acestor plaje, lă­sând astfel unor primari pedelişti libe­rtatea de a administra teritorii aparţi­nând patrimoniului universal UNESCO. Ofertele de a transforma plajele în sta­ţiuni turistice nu au întârziat să apară. Ministrul Turismului a anunţat în mai multe rânduri că are planuri serioase pentru dezvoltarea turismului în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Elena Udrea a afirmat că turismul poate fi o soluţie foarte bună pentru locuitorii Deltei, care ar putea astfel renunţa, fie şi parţial, la îndeletnicirea tradiţională a pescuitului, care a secătuit în ultimii patru ani resursa piscicolă din Rezervaţie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.