Mario Iorgulescu era băut și drogat în momentul în care a gonit cu viteză amețitoare pe șoseaua Chitila și a spulberat o mașină care mergea regulamentar. Dani Vicol, șoferul din mașina lovită, a murit pe loc. Iorgulescu junior a suferit leziuni grave și a ajuns în unitatea de primiri urgențe a spitalului Elias din Capitală.

A fost primit și operat, chiar dacă secția ATI se afla în renovare de aproape o lună, iar decizia era riscantă. Dr. Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat atunci pentru EVZ că dacă nu ar fi intervenit medicii lor din camera de gardă, șansele ca Mario Iorgulescu să supraviețuiască ar fi fost foarte mici. Astfel, tânărul a fost operat și plasat într-un colț de salon, unde s-a improvizat un fel de secție ATI. Dacă ar fi murit, spitalul ar fi fost pasibil de un proces costisitor.

Dializa și sevraj

Între timp, lucrările de renovare au fost grăbite și secția ATI a fost redeschisă. Mario Iorgulescu beneficiază de o rezervă cu un singur pat. Sursele EVZ ne-au declarat, în exclusivitate, că săptămâna trecută Mario a avut probleme cu rinichii și a fost necesară conectarea lui la un aparat de dializă, Acum aflăm de la un medic specialist că, de fapt, manevra respectivă a fost necesară pentru că tânărul se resimte în urma consumului de droguri, făcând multiple crize de sevraj. Tot din acest motiv, în majoritatea timpului este sedat.

Plecarea la Milano

Pe 16 septembrie, redacția EVZ primește următorul mesaj: „Aflu, pe surse, cum că tatăl înstărit plătește bani grei să-și scoată odrasla din țară. Tânărul, la volanul unui bolid a cărui valoare depășește salariul pe viață a peste jumătate din populația activă a țării, s-a drogat, s-a îmbătat, a dat cu peste 200 în pedală și a comis un accident în urma căruia a murit un nevinovat. Soț și tată a doi copilași, de cel mort zic. În fine, ideea e că tatăl ucigașului, care l-a mai scos pe fiu din niste probleme penale de-a lungul timpului, ar vrea să îl extragă pe copil din spital, pe motiv că aici nu poate fi reparat, ca să-l trimită undeva afară, ca să-i piardă urma”. Surse medicale din spital au confirmat acest pont și susțin că este vorba despre o clinică din Milano.

Ministerul Sănătății: „Nu avem nicio putere”

Am solicitat și ajutorul Ministerului Sănătății pentru a reface legătura de comunicare dintre spital și presă. „Din păcate, Spitalul clinic de urgență Elias nu se află în subordinea Ministerului Sănătății și nici a ASSMB, ci a Academiei Române. Nu se poate genera nimic în acest sens”, a declarat un consilier de la MS. Conducerea Academiei Române nu a putut fi contactată ca să știm dacă Mario Iorgulescu va fi sau nu transferat la o clinică din Milano. Trebuie spus că Poliția a deschis un dosar de urmărire penală ”in rem”, dar încă nu s-a stabilit nicio vinovăție pentru Mario Iorgulescu, deci nu are calitatea de inculpat în momentul de față.

Reprezentantul spitalului nu a putut fi contactat pe această temă, având telefonul închis în weekend, deși unele canale tv au prezentat știrea că pe aeroportul Otopeni stă pregătit un avion gata să decoleze oricând și să-l transporte pe Mario Iorgulescu în Italia. S-a vorbit chiar și despre aducerea unui anestezist din Turcia, care să-l vegheze pe rănit pe parcursul zborului.