Turcan a declarat pentru G4media.ro că judecătorul raportor în această speță va fi răsplătit cu un loc pe listele PSD, la alegerile europarlamentare de anul viitor.
 
„Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comanda și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. Mai multe comentarii voi face după ce va fi prezentată argumentația CCR și calea de urmat indicată. Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spete, de conflict constituțional între Parlament și Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, a precizat Turcan.
 
Turcan face referire la Maya Teodoroiu, cea care a fost numită la CCR în 2014, pe locul vacant lăsat de Toni Greblă, trimis în judecată de DNA pentru acuzații de corupție, ulterior achitat în instanță.
 
Curtea Constituţională a decis pe 7 noiembrie că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.
 
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.
 
Curtea Constituţională a fost sesizată pe 2 octombrie de către premierul Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.