Avocata Ingrid Mocanu lansează acuzații dure pe Facebook la adresa autorităților olandeze, aceasta afirmând că Olanda nu este în măsură să ne dea lecții privitoare la anticorupție. Reacția avocatei vine în contextul cazului fetiței de 11 ani din Dâmbovița, care a fos găsită ucisă pe un câmp, principalul suspect fiind un cetățean olandez.

Cetățeanul olandez ar fi venit în țară pentru turism sexual, bărbatul inchirind o mașină și un apartament în București. După ce a ucis-o pe micuța din Dâmbovița, suspectul ar fi plecat înapoi în Olanda, unde s-ar fi sinucis.

,,O copilă a fost răpită și ucisă în drumul de la școală spre casă. Un cetățean olandez este suspect… se pare că a fugit din țară.

Olanda ne spune că trebuie să „luptăm anticorupție”, cu riscul distrugerii destinelor unor nevinovați, a încălcării legii și cu aruncarea la coș a prezumției de nevinovăție.

Nu trebuie să luptăm împotriva criminalității organizate, traficului de droguri, crimelor, traficului de persoane, pedofiliei și altor forme de infracționalitate gravă.

Trebuie să ne umilim în fața lor și să le înghițim lecțiile de doi bani… și desigur, golirea țării de resurse materiale și umane.

PS – comunicatorii de la Dâmbovița par totuși mai „culți în cap” decât cei de la Caracal”, a scris Ingrid Mocanu pe Facebook.