Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații DURE la adresa șefei DNA după SENTINȚA Elenei Udrea din partea unui membru PMP: „O răzbunare a doamnei Kovesi”
Acuzații DURE la adresa șefei DNA după SENTINȚA Elenei Udrea din partea unui membru PMP: „O răzbunare a doamnei Kovesi”

Acuzații DURE la adresa șefei DNA după SENTINȚA Elenei Udrea din partea unui membru PMP: „O răzbunare a doamnei Kovesi”

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat sentința în Dosarul „Gala Bute”, în care a fost judecată fostul ministru Elena Udrea. Ea a primit două condamnări la câte 5 și respectiv 6 ani de închisoare cu executare.

Unul dintre apropiații Elenei Udrea, Radu Cristescu de la PMP, îi consideră responsabili pe Laura Codruţa Kovesi şi la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm pentru acest verdict. 

 "Procurorii au cerut ce li s-a ordonat. Nu e o vendetă politică, ci una personală. O răzbunare a doamnei Kovesi. Condamnată la 5 ani pentru luare de mită şi 6 ani pentru abuz în serviciu. Asta înseamnă că te duci la puşcărie doar pentru că a spus unul la a opta declaraţie că banii erau pentru Elena Udrea. Sistemul a învins. trăiască sistemul. Hans Klemm a făcut trafic de influenţă la Ministerul Justiţiei.", a spus Cristescu la România TV. 

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi pe omul de afaceri Dragoş Botoroagă.  

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procesul a durat aproape doi ani.