Evenimentul Zilei > Justitie > ACUZAȚII grave la adresa DNA PLOIEȘTI. Metoda prin care s-a reușit REȚINEREA Anei Maria PĂTRU
ACUZAȚII grave la adresa DNA PLOIEȘTI. Metoda prin care s-a reușit REȚINEREA Anei Maria PĂTRU

ACUZAȚII grave la adresa DNA PLOIEȘTI. Metoda prin care s-a reușit REȚINEREA Anei Maria PĂTRU

În soluționarea cazurilor, DNA Ploiești folosea declarațiile unor martori cu triplă identitate. Cu acordul lui Onea, Ana Maria Pătru, fosta șefă de la AEP, a fost reținută în baza declarațiilor aceleiași persoane, cu identitatea schimbată.

Tribunalul București a cerut și obtinut declasificarea identităților și a probelor „cheie” din dosar, care sunt de fapt discuții despre curcani abia tăiati, scrie luju.ro.

Denunțătoarea și cei doi martori cu identitate protejată din dosarul fostei șefe AEP Ana Maria Pătru sunt una și aceeași persoană, respectiv fosta bună prietenă a lui Patru, Irina Socol, patroana SIVECO. Ca urmare a solicitării Tribunalului București de declasificare a identităților martorilor folosiți în dosar sub o identitate protejată și a unor inscrisuri în baza cărora DNA Ploiești, a reieșit că procurorii de caz Lucian Onea, zis Lucică, și Ceraselea Răileanu au trimis-o în judecată pe Ana Maria Pătru. Răspunsul primit de la DNA Ploiești a venit la circa o lună de la data la care a fost solicitată declasificarea identităților martorilor protejați și a unor suporți optici, iar precizările unității de elită condusă până mai recent de Onea vin să arunce în aer dosarul lui Pătru.

Pe 29 octombrie 2018 va avea loc un nou termen din dosarul în care Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată pentru un pretins trafic de influență, la acesta dată urmand să se dezbată noile probe existente la dosar. Va fi adusă cu mandat, dupa ce la termenele anterioare nu s-a prezentat, și Irina Socol, cea care a dobandit intr-un dosar marca DNA Ploiești tripa calitate de martor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: