Evenimentul ZileiActualitateAcuzații cutremurătoare ale unui apropiat al Papei Francisc! „Sfântul Părinte neagă învierea…”

Acuzații cutremurătoare ale unui apropiat al Papei Francisc! „Sfântul Părinte neagă învierea…”

Acuzații cutremurătoare ale unui apropiat al Papei Francisc! „Sfântul Părinte neagă învierea…”
Un jurnalist italian a susținut că Papa Francisc i-a spus că nu crede în „învierea fizică a lui Hristos”, şi că este doar o „aparență de spirit”.

Eugenio Scalfari, în vârstă de 95 de ani, un intervievator papal, a spus că prietenul său de multă vreme, Papa Francisc, nu crede într-o doctrină cheie catolică potrivit căreia Iisus s-a întors fizic după răstignirea sa.

Deși aceste afirmații au fost contestate de Vatican și credincioși, acestea nu au fost complet respinse de Sfântul Scaun, considerând un răspuns ineficient la o întrebare eretică. Diaconul Nick Donnelly i-a spus conducătorului Bisericii: „Afirmațiile lui Scalfari despre credințele eretice ale lui Francisc sunt atât de șocante, iar tăcerea categorică a Papei atât de neînțeles, ne face să presupunem că aceasta este o relatare, o redarea corectă a conversațiilor lor”.

Potrivit lui Scalfari, Papa Francisc a spus: În noaptea aceea, în mormânt, bărbatul a dispărut și a ieșit din acea peșteră, sub forma unui spirit care a întâlnit apostolii, păstrând în același timp umbra persoanei, și apoi cu siguranță a dispărut”.

Matteo Bruni, directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, a declarat

„Așa cum a spus deja cu alte ocazii, cuvintele pe care Dr. Eugenio Scalfari le atribuie în ghilimele Sfântului Părinte în timpul discuțiilor nu le consideră relatări fidele, ci mai degrabă ca o interpretare liberă și personală a celor pe care le-a auzit”.

Învățătura catolică ortodoxă spune că Iisus a revenit în carne şi oase, așa cum demonstrează discipolul Toma atingându-i corpul. Papa a vorbit deja despre acest subiect și într-o Liturghie din 2016 unde a spus că Iisus a fost înviat în trupul și sufletul său, discreditând pretențiile lui Scalfari. Jurnalistul, ateu fiind, a recunoscut că nu și-a înregistrat interviurile, dar le-a notat mai târziu din memorie, titrează Daily Mail.

Joseph Kelly, redactor al Universului Catolic, a declarat: „Este absurd să sugerezi că Papa Francisc ar avea vreo îndoială cu privire la doctrina catolică fundamentală care afirmă că Hristos a înviat trupește din morți. „Chiar și în interpretarea cuvintelor sale oferite de Scalfari, Papa nu susține o asemenea afirmație. Bunul simț spune că ar trebui să căutăm ce spune Papa de fapt, nu ceea ce cineva susține că a spus. Afirmația lui Scalfari este o prostie senzaționalistă”.


Accesează: