Evenimentul Zilei > Social > Acord cu Israelul pentru „paşaportul verde”. Turismul românesc are șanse de revigorare
Acord cu Israelul pentru „paşaportul verde”. Turismul românesc are șanse de revigorare

Acord cu Israelul pentru „paşaportul verde”. Turismul românesc are șanse de revigorare

România este una dintre destinațiile turistice preferate de israelieni. Un acord care va fi semnat cu Israelul urmează să stimuleze piața internă de incoming.

Acord cu Israelul pentru „paşaportul verde”.  Israel a semnat protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe baza adeverinţei de vaccinare. Țara se află în discuţii și cu România, anunță consultantul româno-israelian în turism Meidan Butnaru, potrivit Agerpres.

Turiștii din Israel vor circula cu „paşaportul verde”

„Este evident că România trebuie să se concentreze, în acest an, pe partea de incoming, pe turiştii din Israel. Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turişti pentru România, pentru 2018, 2019 şi pentru primele două luni din 2020.

Pe de altă parte, statul Israel va atinge ţinta de vaccinare de 75% din populaţie în maximum 2 luni. La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare. Este aşa numitul „paşaport verde”. Se află în discuţii cu guvernele din România şi Serbia”, susţine Butnaru, director comercial al touro peratorului Meshek Wings Tours Ltd.

Prezentând la graniţă „paşaportul verde”, turiştii israelieni vor fi primiţi în aceste destinaţii fără nicio limitare şi fără carantină precizează expertul. Călătoriile cetăţenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel. Zborurile internaţionale rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie.

Acord cu Israelul pentru „paşaportul verde”! Va ajuta turismul românesc să își recupereze turiștii 

Potrivit acestuia, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc, în timpul sezonului de vară, vor putea să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali prin semnarea acestui acord.

„Turiştilor israelieni le place să călătorească, iar în acest an vor avea, evident, mai puţine opţiuni. România este oricum una dintre destinaţiile căutate de către israelieni. Astfel, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei sau litoralul românesc în timpul sezonului de vară o să poată să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali. Turismul intern este important, dar turismul de incoming aduce bani în ţară. Constituie export de servicii şi este vital, mai ales în această perioadă grea, de criză”, subliniază Meidan Butnaru.

Acesta a adăugat că un turist israelian cheltuieşte în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană. Încă 100 de euro pe zi se cheltuie pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopţi.