Evenimentul Zilei > Social > Achiziție suplimentară. Vaccin împotriva gripei sezoniere
Achiziție suplimentară. Vaccin împotriva gripei sezoniere

Achiziție suplimentară. Vaccin împotriva gripei sezoniere

Victor Costache, ministrul propus la Sănătate, a afirmat marţi că a fost demarată achiziţia de noi doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, noile vaccinuri urmând să fie disponibile în două-trei săptămâni.

Până acum cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, în totalitate, pentru imunizarea populaţiei.

„S-au distribuit toate cele aproape 1,6 milioane de doze de vaccin antigripal şi rezultatele s-au văzut: rata de decese este de trei ori mai mică faţă de anul anterior. (Până – n.r.) Astăzi au fost înregistrate 39 de decese, iar ultimele au fost numai în cazul pacienţilor vârstnici, cu multiple comorbidităţi. (…) S-a demarat o achiziţie suplimentară (de vaccinuri antigripale – n.r.), avem un contract-cadru de achiziţie şi, probabil, în două-trei săptămâni vom avea doze suplimentare”, a spus Victor Costache într-o emisiune la B1Tv.

Potrivit acestuia, campania de vaccinare împotriva gripei din acest an poate fi catalogată ca un succes, chiar dacă aceasta ar fi început mai târziu şi cu probleme legate de distribuţie.

Costache a precizat că anul acesta procedurile pentru achiziţia vaccinurilor antigripale vor începe în luna martie, pentru a fi evitate 1greşelile din anii anteriori”.

„Anul acesta, în premieră, procedurile vor fi demarate în martie şi în 2020-2021 nu va mai exista o criză a vaccinurilor, vă putem asigura”, a susţinut ministrul, informează Agerpres..