AC/DC reîncărcat

AC/DC reîncărcat

După o pauză discografică de opt ani, trupa australiană va lansa albumul "Black Ice" şi va porni, din octombrie, într-un turneu mondial.

Una dintre legendele rockului, trupa australiană AC/DC a anunţat pe site-ul oficial numele noului album, „Black Ice“, care va fi lansat pe 20 octombrie, după o pauză discografică de opt ani, şi care va fi promovat printr-un turneu mondial.

Noul turneu al trupei vine la şapte ani de la precedentul, va fi demarat la sfârşitul lunii octombrie 2008 şi va dura 18 luni.

Deşi nu au anunţat încă datele şi ţările prin care va trece turneul, membrii trupei ar putea intra în rândurile rockerilor de talie mondială precum Rolling Stones, Iron Maiden, Whitesnake sau Deep Purple, care au concertat în trecut, în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doriţi la Bucureşti, deşi nu avem săli

Dorian Ciubuc, managerul companiei organizatoare de concerte Fun Time Production (care a mai adus în România formaţii ca Metallica, Whitesnake şi Deff Leppard), spune că vrea să vadă trupa AC/DC în Capitală. „Eu mi-aş dori să văd AC/DC la Bucureşti. Însă, din informaţiile mele, în prima parte, acest turneu este gândit pentru spectacole în săli, iar în România nu avem săli“, spune Dorian Ciubuc, precizând că, în cazul unui concert în aer liber, producţia spectacolului ar fi similară cu cea a showului susţinut de Rolling Stones pe Stadionul „Lia Manoliu“, în 2007.

Chiar dacă „politica firmei“ le interzice să vorbească despre proiectele neconcretizate încă, şi alţi organizatori de concerte din România ar vrea să aibă în palmares un show AC/DC în Capitală.

Turneul este o consecinţă firească a lansării discului „Black Ice“, primul album de studio scos de AC/DC în ultimii opt ani. Materialul discografic va include 15 piese noi, iar primul extras pe single, „Rock’n’Roll Train“, va fi difuzat pe radiouri de la sfârşitul acestei luni.

În septembrie, rockerii plănuiesc să lanseze şi un videoclip, pentru aceeaşi piesă. În SUA, albumul va fi vândut exclusiv în lanţul de hipermarketuri Wall-Mart, la preţul de 11.88 dolari, iar AC/DC a anunţat că fanii pot face precomenzi on-line, pe site-ul oficial al trupei.