E alertă în județele Maramureș și Constanța. Un bărbat și o femeie, din Sighetul Marmației, care veneau din județul Constanța și se îndreptau spre casă, au fost implicați, marți dimineață, într-un accident rutier pe DN 18. Se pare că, de oboseală, bărbatul a adormit la volan. Autoritățile din Maramureș informează că nu au fost persoane rănite sau accidentate.

Echipajele de poliție și cele medicale sosite la locul producerii accidentului au constatat că cele două persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Acestea au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la un laborator de pe raza județului Constanța, însă rezultatele analizelor nu au fost comunicate, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică și Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Echipajele de poliție, pompierii militari și cele medicale nu au intrat în contact cu cele două persoane infectate. Pompierii militari au fost echipați adecvat, cu echipamente de protecție și au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au călătorit cei doi maramureșeni. Cele două persoane au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de boli infecțioase a unei unități medicale.

A fost anunțată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sănătății cu privire la situația înregistrată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de cercetări în cauză.

Din informațiile obținute de la Constanța, cei doi maramureșeni vindeau obiecte artizanale pe litoral, la Mamaia. Pentru că s-au simțit rău, s-au prezentat la un spital privat din Constanța unde s-au supus, contracost, testului Sars-Cov2. Spitalul a trimis analizele unui laborator din București. Rezultatul ar fi ieșit pozitiv, fiind comunicat spitalului privat din Constanța. Cei doi ar fi fost sfătuiți să se întoarcă acasă pentru a se izola la domiciliu. Când a avut loc accidentul din Maramures, cei doi aveau in buzunar rezultatul analizelor.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța efectuează o anchetă epidemiologică pentru a afla de ce nici laboratorul din București și nici spitalul privat din Constanța nu au informat autoritățile asupra celor două cazuri confirmate cu Covid 19. DSP va afla si unde au locuit maramureșenii, pe litoral, și unde s-ar fi putut infecta.